Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog inicijative za pomilovanje

HDZ žestoko opleo po Milanoviću: "Možda da se uklone Tuđmanovi spomenici i postave Perkoviću i Mustaču?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je najavljeno da će predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarati sa šestoricom generala koji su potpisali zahtjev za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, oštro je reagirala Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman".

 

Zajednica utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" priopćila je kako je inicijativa za pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača "popraćena zloćudnim konstrukcijama, u čijoj je osnovi stavljanje Tuđmana, Šuška, volje hrvatskog naroda te žrtve hrvatskih branitelja u drugi plan".

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica ističe kako se "pokušavaju podmetnuti najstrašniji apsekti domaće komunističke prošlosti".

 

"Teza kako 'ne bi bilo ni Tuđmana ni Hrvatske da nije bilo Josipa Perkovića' koju iznose neki zagovornici ove pravno upitne i berem zasad politički potpuno nejasne inicijative očito potaknute od predsjednika Republike Zorana Milanovića, nije lansirana prvi put", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nije odgovorio na 274 molbe Malenica: "Milanovićevo pomilovanje Mustača i Perkovića bio bi presedan"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LUKA DŽANKO Još jedan general traži pomilovanje Perkovića i Mustača: "Apsolutno to zaslužuju"

Kapulica dodaje kako smo se "naslušali raznih 'analitičara' upornih u plasiranju teze da je suvremena i demokratska Hrvatska zapravo djelo Udbe.

"Ova Milanovićeva inicijativa nepotrebno dijeli društvo i unosi nemir među generale i branitelje. Ideja nacionalne pomirbe i okrenutosti budućnosti nikada nije podrazumijevala amnestiju za egzekucije i progone koje je provodila režimska politička policija", zaključili su iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene