Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički lobiji

HDZ postavio svog čovjeka za ravnatelja OŠ Turanj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ravnatelj i djelatnik Antun Sabljak kaža da se Smoljak već ranije bio predstavljao kao novi čelnik i da iza njega stoji Damir Jelić.

Nova afera potresa OŠ Turanj. Ovog puta nezadovoljstvo je zavladalo zbog izbora novog ravnatelja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

Nakon što je Školski odbor izabrao Milivija Smoljaka, razočarani učitelji, koji su jednoglasno podržali školsku pedagoginju Davorku Čačković, uputili su pismeni prigovor ministru Željku Jovanoviću.

>> ‘Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama’

Neki tvrde da je bilo pritisaka na članove odbore da glasaju baš za Smoljaka. Poznati gimnazijski profesor i stranački kolega Željka Goršića i Branka Vukelića, koji bi nakon ravnateljskog mandata trebao u mirovinu, pobjedio je omjerom glasova 4:3.

'Učiteljsko vijeće je jednoglasno zauzelo stav da je D. Čačković najbolji kandidat za ravnatelja', kaže predsjednik Školskog odbora Ilija Perković i potvrđuje da su svi članovi Učiteljskog vijeća potom pismeno prigovorili odluci Odbora o imenovanju ravnatelja u OŠ Turanj.

>> Škola iz Osijeka ukida domaću zadaću

Osim spomenutih Smoljaka i Čačković u ‘igri’ je bila i Andreja Kirinčić. Školski odbor čine Ilija Perković, Dubravka Kralj i Kristina Boljkovac kao predstavnici zaposlenika, Stjepan Turković, Željko Goršić i Slaven Kampić kao vanjski članovi te Snježana Čorak u ime roditelja.

Čačković kaže da nije još odlučila hoće li podnijeti žalbu na odluku Školskog odbora. Međutim, mnogi su ogorčeni što se politika još jednom umiješala u karlovačko školstvo.

Bivši dugogodišnji ravnatelj i djelatnik te škole Anton Sabljak smatra da je upravo političkim lobiranjem koje je 'daleko ispod civilizacijske razine-ŠO odlučio podržati Smoljaka.

>> Zbog markiranja kazne roditeljima i do 5 000 kuna

'Već prije izbora Smoljak se predstavljao djelatnicima kao budući ravnatelj, jer je on predstavnik vladajuće stranke, iza kojeg stoji gradonačelnik Damir Jelić. U izboru prije izbora ovom političkom podobniku sve je obećano, izbor je bio samo formalnost.', kaže Sabljak.

Dodaje da je takvo ponašanje iritiralo učitelje, koji su stopostotnu podršku dali D. Čačković. Njihova olduka učvršćena je političkim pritiscima i prljavim nedemokratskm igrama u režiji 'Meštra'.

'Meštra' ne želi imenovati, nego kaže da će se 'stranački jurišnik i komunalni djelatnik, sam prepoznati.

>> Kad se male ruke slože: Zajedničkim snagama uredili školu

'Cilj je umrežavanje i instalacija podobnika, a budući život škole očito nije u nikakvom planu.', poručuje Sabljak.

Gradonačelnik Damir Jelić kaže da lobiranje jest, a pritisci nisu normalna praksa.Goršić ne prepoznaje 'Meštra' iz Sabljakove priče, a za Smoljaka kaže da je kvalitetan kadar i ugledan Turanjac.Perković tvrdi da na njega nije vršen pritisak, a novi ravnatelj Smoljak je zasad bez komentara. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene