Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od pritiska

HDZ-ovci upozoravaju: 'Sustav nije dovoljno pripremljen za e-upise'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je komentirao jučerašnje predstavljanje e-upisa u srednje škole.

HDZ-ovci kažu kako su za e-upise jer su i sami inicirali takvu vrstu upisa, no upozoravaju da je nedovoljno pripremljen te da će doći do velikog pritiska među nastavnicima, ali i učenicima.

>>
46 tisuća 'osmaša' ove godine srednju školu upisuju on-line

Pročitajte i ovo Domovinski pokret stigao u Banske dvore Naveo ministarstva Nova runda pregovora, Penava otkrio što DP traži od HDZ-a: "To nas jako zanima..." Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS"

'Obzirom na ovakvu nepripremljenost čitavog sustava, na ovaj postojeći model upisa, opravdano strahujemo da će se zbog ovakve nepripremljenosti sustava prouzročiti čitav niz frustracija koji bi se najviše mogao odraziti i na učenicima i roditeljima', kazao je Tomislav Đonlić, tajnik Odbora za znanost i obrazovanje.

Također, komentirali su novi hrvatski pravopis - kažu da je on primjer kako se ne bi trebalo raditi. Dotaknuli su se i pitanja rebalansa proračuna za koji smatraju da će dovesti do nedostatka sredstava za plaće zaposlenih u sustavu Ministarstva znanosti i sporta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene