Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ je komentirao jučerašnje predstavljanje e-upisa u srednje škole.


HDZ-ovci kažu kako su za e-upise jer su i sami inicirali takvu vrstu upisa, no upozoravaju da je nedovoljno pripremljen te da će doći do velikog pritiska među nastavnicima, ali i učenicima.

>>
46 tisuća 'osmaša' ove godine srednju školu upisuju on-line

Vezani članci Testiranje u Grčkoj Strah od delta-soja: Jedna europska zemlja od danas ima stroža pravila za sve necijepljene, uključujući i djecu stariju od 12 godina Ella Selak Bagarić - 3 Kako pomoći djeci da se vrate u staro normalno? Stručnjakinja o izazovima za školarce i roditelje

'Obzirom na ovakvu nepripremljenost čitavog sustava, na ovaj postojeći model upisa, opravdano strahujemo da će se zbog ovakve nepripremljenosti sustava prouzročiti čitav niz frustracija koji bi se najviše mogao odraziti i na učenicima i roditeljima', kazao je Tomislav Đonlić, tajnik Odbora za znanost i obrazovanje.

Također, komentirali su novi hrvatski pravopis - kažu da je on primjer kako se ne bi trebalo raditi. Dotaknuli su se i pitanja rebalansa proračuna za koji smatraju da će dovesti do nedostatka sredstava za plaće zaposlenih u sustavu Ministarstva znanosti i sporta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook