Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBRAČUN NA INSTAGRAMU

HDZ-ovac tulumario s investitorima, oporba napala Plenkovića, a sada je stigao i žestoki odgovor stranke: "Ahmetović i partiju ponovno će odstraniti građani na izborima"

Uslijedile su žestoke reakcije na vijest da se državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić zabavlja u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje odobrenja. Oporba je ocijenila da je riječ o čistom sukobu interesa i da je premijer Andrej Plenković otac takvih situacija. Reagirao je HDZ.

Objava 24sata da se državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić zabavlja u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje odobrenja u ponedjeljak je izazvala žestoke kritike oporbe koja je ocijenila da je riječ o čistom sukobu interesa i da je premijer Andrej Plenković otac takvih situacija.

Mirela Ahmetović (SDP) ustvrdila je da su HDZ-ovci zatvorili cijeli krug jer su se na okupu našli vlast, lobisti i investitori koji drže gotovo trećinu energetskih odobrenja u Hrvatskoj koja su izdana, dok neki drugi čekaju to energetsko odobrenje odnosno uopće natječaj i hoće li biti ili ne zadovoljeni uvjeti da oni mogu dalje investirati.

„Mislim da se nitko u Hrvatskoj više takvim scenama ne čudi, ono što je novina jest da očito izgledno imenovanje Turudića djeluje ohrabrujuće i poticajno za Plenkovićevu lopovsku ekipu, jer se sada više ni ne skrivaju. Idu po klubovima, konzumiraju alkohol, plešu i mislim da bi Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro i Joe Pesci imali što naučiti od njih”, naglasila je.

Nije tajna, dodaje, da je Milatić bio osumnjičen za nekakve makinacije s jednom španjolskom tvrtkom od koje je navodno tražio mito ne bi li se udovoljilo nekakvim traženjima španjolskog investitora pa kad nije dobio to mito od direktora onda je zvao vlasnika da pritisnu tog direktora, ali nekako je sve to otišlo ispod radara.

Možda je to, napominje, zbog toga što je možda važnija njegova veza s Agrokorom jer je on trebao nadgledati Agrokor pa se ispostavilo da ne može jer ima svoje proizvode na policama Konzuma.

Pročitajte i ovo Ekonomska predviđanja za 2024 očekivanja za iduću godinu Svjetlo na kraju tunela, deblji novčanici i oporavak ili još veća inflacija? Evo kakva su predviđanja za 2024. godinu

„Ivo Milatić je preživio mnoge, preživjet će i Andreja Plenkovića, uopće u njegovu vižljavost ne sumnjam. A ovo je, mogu reći, vrlo hrabro”, poručila je.

Kazala je i da čeka hoće li se ministar Habijan riješiti takvog kadra ili će nastaviti Plenkovićevim putem. Ne zaboravimo, ovi ljudi koji su sjedili za stolom imaju samo jednog oca, Andrej Plenković, nitko drugi, zaključila je Ahmetović.

Stigla je i reakcija HDZ-a

"A Ahmetović je majka ovisnosti. Ovisnosti 🇭🇷 o ruskom plinu. I kraljevna bagera. Mi komesarku nećemo “zakonom odstranjivati”, kako je to ona danas staljinistički revolucionarno zatražila za #HDZ, nemoćna da nas pobijedi na demokratski način. Ahmetović i partiju ponovno će “odstraniti” od vlasti 🇭🇷 građani na #izbori2024", napisali su HDZ-ovci na Instagramu. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene