Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a, Gordan Jandroković, izjavio je večeras kako HDZ potvrđuje čvrstu opredjeljenost za poštivanje vladavine prava u svakom slučaju, pa tako i u "slučaju Glavaš".


Dodao je da želi omogućiti pravnoj državi da nesmetano obavlja svoj posao, ne prejudicirajući njezine odluke i polazeći od presumpcije (pretpostavke) nevinosti koja je zajamčena Ustavom RH. 

Vezani članci Slika nije dostupna Getoš Magdić na sudu ispitivala bivšeg odvjetnika Slika nije dostupna EK: Očekujemo poštivanje zakona i razdiobu vlasti u slučaju Glavaš

Glasnogovornik Jandroković to je izvijestio nakon sjednice Predsjedništva Kluba zastupnika HDZ-a i Nacionalnog vijeća HDZ-a, napomenuvši kako su ta HDZ-ova stranačka tijela iz navedenih razloga donijela jednoglasnu odluku, kojom se podupire cjelokupna odluka saborskoga Mandatno-imunitetnog povjerenstva (o skidanju zastupničkog imuniteta) u slučaju Glavaš.

Jandreković je također rekao da će HDZ-ov Klub zastupnika podržati prijedlog državnog proračuna za 2007. g., ocjenjujući da se njime vodi računa o ravnomjernom razvoju Republike Hrvatske, te sveukupnom gospodarskom razvoju utemeljenom na znanju, ne umanjujući pritom stečena socijalna prava.