Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Getoš Magdić na sudu ispitivala bivšeg odvjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratne zločine nad osječkim Srbima nastavljeno je svjedočenjem prvog branitelja trećeoptužene Gordane Getoš Magdić. On je na posljednjem ročištu opovrgnuo da je njeno priznanje u osječkoj policiji bilo iznuđeno.

Nakon obrane i optužbe odvjetnika Radoslava Arambašića ispitivala je Getoš Magdić, čija su pitanja, kao i Arambašićevi odgovori, više puta prekidani raznim komentarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločin Devčić: Getoš-Magdić je legalno u pritvoru Slika nije dostupna Ivica Magdić osuđen na tri mjeseca zatvora

Sudac Željko Horvatović stoga je novčanom kaznom zaprijetio
odvjetniku Anti Babiću, a Getoš Magdić, koja je tražila da se njena pitanja zabilježe doslovno, upozorio da mu ne diktira zapisnik.

Tako primjerice u zapisnik nije ušla izjava Getoš Magdić da je njezin nekadašnji odvjetnik lagao.

'Vi niste ni bespomoćna ni naivna osoba', kazao je Arambašić
ponavljajući svoju raniju priču da je Getoš Magdić svojevoljno dala iskaz policiji u kojem je Branimira Glavaša i još neke pripadnike Samostalne uskočke satnije optužila za likvidacije osječkih Srba.

Suđenje se nastavlja nakon stanke, a očekuje se da će nakon odvjetnika Arambašića svjedočiti osječki tužitelj Željko Krpan te vještak grafolog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene