Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio je i saborski zastupnik

Pitali smo HDZ hoće li Damira Škaru izbaciti iz HDZ-a, oni poručuju: ''Nema nedodirljivih''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Damiru Škari određen pritvor zbog prijave za silovanje, provjerili smo u HDZ-u hoće li ga izbaciti iz stranke.

Uhićenje Damira Škare, ali i nedavno otvaranje istrage protiv Lovre Kuščevića potvrđuje neovisnost institucija, poručili su iz HDZ-a. Kažu da je to najbolji odgovor ''zlonamjernim podmetanjima iz oporbe da HDZ vlada pravosuđem''.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) čeka se odluka Visoki kazneni sud o žalbama na presudu Damiru Škari zbog silovanja: "Moj klijent nije bio na ročištu"

''Pred zakonom smo svi jednaki - nema nedodirljivih'', odgovorili su iz vladajuće stranke na upit portala DNEVNIK.hr. Od nadležnih institucija očekuju da promptno utvrde činjenice. ''Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojem su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze'', odgovorili su na naše pitanje o tome kada će odlučivati o Škarinoj sudbini u HDZ-u.

Županijski sud u Velikoj Gorici u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor Damiru Škari. Ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.
Škaro je član HDZ-a koji je bio saborski zastupnik od 1995. do 1999. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene