Premijer Andrej Plenković (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je Damiru Škari određen pritvor zbog prijave za silovanje, provjerili smo u HDZ-u hoće li ga izbaciti iz stranke.


Uhićenje Damira Škare, ali i nedavno otvaranje istrage protiv Lovre Kuščevića potvrđuje neovisnost institucija, poručili su iz HDZ-a. Kažu da je to najbolji odgovor ''zlonamjernim podmetanjima iz oporbe da HDZ vlada pravosuđem''.

Vezani članci Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Podignuta optužnica protiv Damira Škare, tereti ga se za silovanje djelatnice AK Siget Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 7 Damir Škaro izašao na slobodu: Ispitani su svi svjedoci pa je državni odvjetnik predložio ukidanje pritvora

''Pred zakonom smo svi jednaki - nema nedodirljivih'', odgovorili su iz vladajuće stranke na upit portala DNEVNIK.hr. Od nadležnih institucija očekuju da promptno utvrde činjenice. ''Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojem su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze'', odgovorili su na naše pitanje o tome kada će odlučivati o Škarinoj sudbini u HDZ-u.

Županijski sud u Velikoj Gorici u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor Damiru Škari. Ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.
Škaro je član HDZ-a koji je bio saborski zastupnik od 1995. do 1999. godine.