Premijer Andrej Plenković (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Nakon što je Damiru Škari određen pritvor zbog prijave za silovanje, provjerili smo u HDZ-u hoće li ga izbaciti iz stranke.


Uhićenje Damira Škare, ali i nedavno otvaranje istrage protiv Lovre Kuščevića potvrđuje neovisnost institucija, poručili su iz HDZ-a. Kažu da je to najbolji odgovor ''zlonamjernim podmetanjima iz oporbe da HDZ vlada pravosuđem''.

Vezani članci Silovana žena, ilustracija (Foto: Getty images) Nakon priče koja je uzdrmala Hrvatsku: Žrtva nikad nije kriva! Što učiniti u slučaju seksualnog nasilja Ivan Čorkalo (Foto: Provjereno) Potresna ispovijest žene koja je Škaru prijavila za silovanje: "Sin mi je rekao: 'Mama, što nisam stariji da te zaštitim'''

''Pred zakonom smo svi jednaki - nema nedodirljivih'', odgovorili su iz vladajuće stranke na upit portala DNEVNIK.hr. Od nadležnih institucija očekuju da promptno utvrde činjenice. ''Sukladno tome i stranka će reagirati temeljem svojega Statuta u kojem su jasno navedene stegovne mjere za teške povrede članske obveze'', odgovorili su na naše pitanje o tome kada će odlučivati o Škarinoj sudbini u HDZ-u.

Županijski sud u Velikoj Gorici u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor Damiru Škari. Ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.
Škaro je član HDZ-a koji je bio saborski zastupnik od 1995. do 1999. godine.