Damir Škaro idućih mjesec dana ostat će u istražnom zatvoru. Čelnik AK Siget kojeg je zaposlenica prijavila za silovanje negirao je krivnju.

Galerija


Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni pritvor Damiru Škari. Ostaje iza rešetaka zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Radi se o dva kaznena djela: spolno uznemiravanje i silovanje.

Vezani članci Damiru Škari sudi se za silovanje Na sudu u Velikoj Gorici nastavljeno suđenje Damiru Škari za silovanje djelatnice AK Siget: Iskaze daje dvoje svjedoka Damir Škaro (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Kako je dolijao Damir Škaro: Odmah nakon prijave za silovanje otišao u BiH i zaposlenici poslao stravičnu poruku

Nakon što je ispitan, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zatražilo je 30 dana istražnog zatvora što je sud i potvrdio.

Damir Škaro uhićen je u srijedu oko 10 sati na graničnom prijelazu s BiH prilikom ulaska u Hrvatsku. Nakon teških optužbi za silovanje Škaro je prespavao u policiji, a jutros je doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Na ispitivanje je došao u pratnji dvojice policajaca, ušao je na stražnji ulaz i bio bez komentara.

Čelnik Autokluba Siget i bivši saborski zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhićen je nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje u kolovozu.

Mučno svjedočanstvo žrtve večeras u Provjerenom

Zaposlenica AK Siget u potresnom je svjedočanstvu koje ćete večeras moći pogledati u Provjerenom iznijela mučne detalje kazavši kako ju je Škaro silovao na radnom mjestu, a potom i prijetio nakon što je sve otkrila liječnici koja ga je prijavila policiji.

"Zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Najgore je od svega što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane. Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje", rekla je žrtva kroz uzdahe i plač.

Skupila je hrabrost i nakon dva dana prijavila Damira Škaru. Bivši saborski zastupnik ubrzo je doznao što se događa, otišao u BiH te je nekoliko sati nakon što ga je prijavila žrtvi poslao poruku s pitanjem "Kako su ti djeca?".