Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puljak se protivi

Oporba traži raskidanje ugovora o pravu građenja Small Malla u Splitu

Split - 36
Split - 36 Tom Dubravec / CROPIX
Aktualno Galerija Split - 36 Split - 36 Foto: Tom Dubravec / CROPIX Srušeno stablo u Split Srušeno stablo u Split Foto: Ivan Kaštelan/Facebook Split - 35 Split - 35 Foto: Tom Dubravec / CROPIX Split - 30 Split - 30 Foto: Tom Dubravec / CROPIX +1 Split - 25 Galerija 1/6 >>
Vodstva splitskih HDZ-a i SDP-a u četvrtak su najavili kako će na tematskoj sjednici Gradskog vijeće u petak zatražiti raskidanje ugovora o pravu građenja garažno-stambenog objekta Small Mall, dok gradonačelnik Ivica Puljak smatra da bi to izazvalo ogromne financijske štete za grad.

"Zakon kaže da je rok za pravo građenja 20 godina i ako se u tom roku ne izgradi objekt tada se ukida pravo građenja, u ovom slučaju prošlo je 27 godina od izdavanja dozvole za građenje", rekao je za Hinu predsjednik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević koji je i potaknuo sutrašnju tematsku sjednicu Gradskog vijeća posvećenu objektu Small Mall.

On podsjeća kako je 2015. godine tadašnji gradonačelnik Ivo Baldasar potpisao ugovor u vezi s pravom investitora na građenje.

"Taj Baldasarov postupak je protivan Zakonu iz 2013. godine po kojem je trebala suglasnost Gradskog vijeća za takav ugovor što se nije dogodilo," kazao je Matijević.

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta je kazao kako će vijećnici te stranke na sutrašnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća inzistirati na raskidanju ugovora o pravu građenja s investitorom također zbog toga što je prošlo 27 godina od ugovora o pravu građenja, a rok je bio 20 godina.

"Investitor nije ispunio svoje ugovorne obveze i stoga je jedino ispravno da se novim ugovorom iznova reguliraju odnosi između Grada i investitora," kazao je Hini Šuta. Dodao je kako je gradonačelnik Puljak postao "lobist investitorima."

Gradonačelnik Puljak , pak, odbacuje prijedlog o raskidanju ugovora o pravu građenja jer bi to, po njemu, stvorilo "ogromne financijske troškove."

Pročitajte i ovo Rušenje stabla u Splitu Drvo razdora u Splitu Splićani ujedinjeni zbog srušenog stabla, najavljuju prosvjed: "Koliko san tu u hladu čekala autobus..."

"Vijećnici koji to predlažu neka izračunaju koje su onda konzekvence za Grad. Stajalište naše pravne službe je da su konzekvence za grad ogromni financijski troškovi. a objekt vjerojatno ne bi bio izgrađen idućih 30 godina," kazao je Puljak. Šuta je ocijenio kako Puljaka takvom izjavom "plaši građane."

Matijević smatra neprihvatljivim gradonačelnikovo, kako se izrazio, skrivanje iza pravne sužbe kao "nekakvog kolektivnog tijela".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene