U tijeku su HDZ-ovi unutarstranački izbori u Lici. Nakon što su iz stranke izbacili Darka Milinovića, ostao je samo jedan kandidat Marijan Kustić.

Galerija


Bivši HDZ-ovac Darko Milinović proziva bivšu straku zbog nedemokratičnosti, no sumnja i u regularnost izbora pošto je bez njega ostao samo jedan kandidat.

Vezani članci Završni skup HDZ-a prije izbora u Lici (Foto: Dnevnik.hr) Dan uoči predizborne šutnje: "I premijer i ministri plešu uvjereni da će u nedjelju HDZ dobiti izbore u Lici" Darko Milinović, Marijan Kustić, i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Milinović i Kustić u debati Dnevnika Nove TV: "Mojem kolegi i HDZ-u je podne, a meni tek sviće"

"Koliko je crno ispod nokta trebalo je biti demokracije na ovim izborima? Već kada su me nedemokratski besramno isključili trebali su odgodit izbore za tri mjeseca i omogućiti nekom drugome da se kandidira", rekao je.

Prijedlog o odgodi komentirao je i Marijan Kustić, jedini kandidat na izborima.

"Ne vidim razloga zašto bismo odgodili. Što da je bilo pet kandidata? Nisam ja kriv što se autobusima išlo gore i na neki drugi način pokušalo riješavati neki problemi, a na koncu ne znam što se riješilo. Reklo se samo izbori su 9.9.", rekao je.

Milinović je komentirao i angažiranje zaštitara.

"To je još jedna poruka kako se odnose prema članovima HDZ-a. Jeste li vidjeli na bilo kojim izborima da zaštitari stoje ispred? To je ona poruka i onim 200 ljudi koji su bili u Zagrebu", komentirao je Milinović.

Kustić smatra da do incidenata neće doći.

"Ma ne bih išao tako daleko, vjerojatno radi sigurnosti i da se sve provede na demokratski način i ja sam uvjeren da će sve biti u najboljem redu", kaže Kustić.

Ovo su prvi HDZ-ovi izbori u Lici bez Darka Milinovića. 
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr