Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vidim da nas čudno gledate'

Šuica se požalila zbog nošnji, Bebić poručio da ga trpi još dva dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici HDSSB-a začinili su današnju saborsku raspravu dolaskom u narodnim nošnjama.

Četiri zastupnika HDSSB-a Boro Grubišić, Zoran Vinković, Ivan Drmić i Dinko Burić u narodnim su nošnjama ušli u sabornicu pred kraj rasprave o luci Ploče.

Pročitajte i ovo Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor

'Prvo da objasnim, vidim da nas čudno gledate. Ovo je inače slavonski ili šokači šešir, jedan takav je stavio 2003. Ivan Pavao II. u Đakovu ispred katedrale. Ovo je šokačka rekla, vidim da neki zastupnici znaju, a neki ne znaju pa da ih educiram', rekao je Zoran Vinković.

Bebić Vinkoviću: Kako vam nije mučno?

Zbog narodnih nošnji i šešira u sabornici HDZ-ova zastupnica Dubravka Šuica žalila se Luki Bebiću jer nije opomenuo HDSSB-ovce. 'Inače, kako ja reagiram na pojedine ispravke, replike, znate što, trebat ćete me trpjeti još dva dana. U tom pogledu, da ja zadržim svoj način vođenja Sabora izdržite i ova dva dana, neće nikome propasti ništa', rekao je Bebić i nastavio se obraćati zastupniku HDSSB-a zbog čestih replika.

'Gospodine Vinkoviću, kako vam nije mučno svaki čas dizati ruku, to mene čudi kao čovjeka. Ali ja ću vam dati riječ, poštujem poslovnik, izvolite', rekao je Bebić.

Zastupnici su jutros raspravili prijedlog potvrđivanja Ugovora o jamstvu između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za dodatno financiranje 'Projekta integracije trgovine i transporta' u luci Ploče. Frano Matušić kazao je kako je to projekt od velike važnosti ne samo za Ploče i Dubrovačko-neretvansku županiju već za cijelu Hrvatsku i zemlje s kojima Hrvatska graniči.

Matušić: MMF im je u glavama

Zajam je iznimno povoljan, rekao je Matušić dodajući kako time Luka Ploče, koja je uspjela preživjeti turbulentna tranzicijska vremena, dobiva veliku priliku.

HDZ-ovi zastupnici, replicirajući jedni drugima u pojedinačnoj raspravi, prozvali su zastupnike iz stranaka Kukuriku koalicije, koji ni danas nisu došli u sabornicu, da ih ne zanima razvoj juga Hrvatske, a prozivke su im uputili i zbog, kako su rekli, njihovih razmimoilaženja oko toga zvati MMF u Hrvatsku ili ne.

'Oni (Kukuriku) kažu da MMF-a nema u njihovom programu, ali ima u glavama, što je još gore', poručio je Matušić.

Jambo: Radije dođite u Metković na berbu mandarina

HSS-ov zastupnik Stipo Gabrić Jambo zastupnike je pozvao da sjednicu dovrše dostojanstveno, 'bez šešira, cipelica, sandalica, tamburica', istaknuvši da na raspravu čeka dnevni red od preko 90 točaka. 'Radije dođite na 'teambuilding' u Metković, na berbu mandarina', poručio je zastupnicima, na što je Bebić dodao da 'tko dođe u berbu neće ostati praznih ruku'.

Boro Grubišić poručio je, pak, HSS-ovom zastupniku kako bi ga volio vidjeti u 'gusarskoj neretvanskoj nošnji' kakva se, kazao je, nosi u neretvanskom kraju. (A.E./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene