Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nikakva koalicija, dalji smo si nego ikad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić odbacio je na današnjoj konferenciji za novinare, kako je rekao, neka medijska nagađanja o mogućoj koaliciji te stranke s HDZ-om.

Šišljagić je istaknuo kako za jučerašnjeg susreta s premijerom Ivom Sanaderom o tome nije bilo ni riječi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šišljagić i Glavaš po HDZ-u HDSSB: Sanadera treba privesti pravdi Slika nije dostupna Šišljagić: 'Sanadera čeka rat do istrebljenja' Premijerova izjava zgrozila pravnu struku

Takvim se dezinformacijama u pojedinim medijima nastoji oslabiti HDSSB i očito dolaze od onih kojima je stalo do takve koalicije, a to sigurno nije HDSSB, ustvrdio je Šišljagić.

Ocijenio je kako su danas "HDZ i HDSSB udaljeniji nego su bili na početku".

Kako je rekao, premijera Sanadera su i prije pozivali u grad Osijek i Županiju kako bi se uklonile mnoge teškoće, jer politčke razlike nemaju veze s razvojnim projektima.

Šišljagić tvrdi da je "HDZ danas barem za deset posto slabiji nego na izborima 2003." te da je "upravo u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji izgubio veliko povjerenje birača".

Više puta je ponovio kako "nikakvih razgovora o bilo kakvoj
mogućnosti koalicije HDZ-a i HDSSB-a nije bilo ni sinoć ni inače.

Na novinarski upit kako se jučer na susretu u hotelu pojavio i Zlatko Kramarić, Šišljagić je rekao da ne zna i kako je "očito tamo zalutao i popio kavu na račun grada".

Njegova nazočnost "meni osobno nije smetala, ali i to je dokaz da nije bilo govora ni o kakvim koalicijama jer tada sigurno ne bi bio nazočan Kramarić".

Na upit je li Branimir Glavaš, koji se liječi u osječkoj bolnici,
znao za jučerašnji susret prvih ljudi HDSSB-a s premijerom Sanaderom i predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom, Šišljagić je rekao da nije znao.

- Glavaš se liječi u bolnici i mi poštujemo zahtjeve liječnika da mu se osigura mir, posebice što sam i sam liječnik, kazao je Šišljagić.

Župan Krešimir Bubalo, dopredsjednik HDSSB-a, rekao je kako postoje brojni projekti koji se moraju izvesti te da on kao župan stalno piše Vladi i raznim resorima, ministarstvima, tražeći pomoć. Dodao je kako je nedavno sudjelovao na sjednici madžarske i hrvatske vlade u Zagrebu kako bi se "potaknulo rješavanje gospodarskih i ostalih tema bitnih za
Osječko-baranjsku županiju, a pri tome različite političke opcije moramo ostaviti po strani".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene