Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRHUNAC SEZONE

VIDEO Stranice HAK-a kaskaju za stvarnom situacijom u prometu: "Kad smo se mi vozili, nije bilo gužve"

Udarni je turistički vikend i stvaraju se ogromne gužve.

 

  • od jutra se stvaraju gužve na udarni turistički vikend
  • policija pojačano nadzire promet
  • velike su gužve u splitskoj luci

Tijek događanja pratite iz minute u minutu

19:55 "Napravili smo dvoiposatni đir - u smjeru mora i unutrašnjosti. Nije se podudaralo s informacijama HAK-a, u vrijeme kada smo se vozili nije bilo gužve. Malo kaskaju sa stvarnim vremenom", ističe reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Dodaje da je gužvi bilo na graničnim postajama, kao i na državnim cestama. "U špici sezone, danas nije bilo nekih većih nesreća - srećom", rekao je Čorkalo.

17:30 "Promet teče bez većih problema. Puno je gužvi u smjeru unutrašnjosti. Kod Lučkog je kolona petstotinjak metara, čeka se 15 minuta. Samo odjednom nastane velika gužva, primjerice kod Demerja", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

Ne smije se ni pretjerivati s hlađenjem unutar automobila, što može dovesti do zagrijavanja motora i kvara, a to vodi do gužvi na autocesti, napomenuo je Čorkalo te još jednom upozorio vozače da pripaze na brzinu u vožnji.

17:06 Na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

17:04 Zbog prometne nesreće na 37. kilometru između čvora Kosnica i mosta Sava u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, kolona je oko osam kilometara. Kolona putničkih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije je oko šest kilometara.

15:28 Zastoji su između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera, između čvora Ogulin i tunela Mala Kapela u smjeru Dubrovnika te između čvorova Sveti Rok i Maslenica i čvora Brinje i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreb. Kolona vozila je između čvora Maslenica i tunela Sv. Rok u smjeru Zagreba oko deset kilometara.

15:14 Zbog prometne nesreće na 217.km između čvora SVETI ROK i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, kolona je oko 13 kilometara
Zbog druge prometne nesreće, na 4.+300 km između čvora Donja Zdenčina i naplatne postaje Demerje u smjeru Zagreba, prema naplati Lučko vozi se jednim trakom u koloni.

14:25 Split za vikend očekuje ovogodišnji rekord u broju putnika, kroz Trajektnu bi luku tako trebalo proći njih 75 tisuća, dok se u Zračnoj luci očekuje dolazak oko 55 tisuća gostiju. Koordinatorica Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Jelena Ivulić je izvijestila kako su gužve u splitskog Trajektnoj luci jako velike. "Tijekom ovog vikenda kroz splitsku Trajektnu luku proći će oko 75.000 putnika i više od 15.000 vozila što je najviše ove godine," rekla je Ivulić.

Očekuje i kako će sljedećih nekoliko vikenda rasti broj putnika.Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika splitske Zračne luke Mate Melvan je kazao kako će ovog vikenda u splitsku zračnu luku sletjeti 215 zrakoplova. "Danas i sutra u splitsku zračnu luku sletjet će 215 zrakoplova, a očekuje se promet oko 55.000 putnika što je najveći ovogodišnji promet tijekom vikenda", istaknuo je Melvan.

Očekuje se, kaže, tijekom srpnja promet u splitskoj zračnoj luci između 650.000 i 700.000 putnika.

14:16 Objavljeno je izvješće HAK-a od 14:15 Vrlo je gust promet na svim važnijim cestama u smjeru mora, ali i unutrašnjosti, a posebice na zagrebačkoj obilaznici (A3), autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, riječkoj obilaznici te otoku Krku i Krčkom mostu u oba smjera, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), na Istarskom ipsilonu, na većini graničnih prijelaza i u trajektnim lukama i pristaništima.

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE: kolone vozila u pokretu i zastoji između čvorova Lučko i Bosiljevo II u oba smjera, između tunela čvora Ogulin i tunela Mala Kapela, odmorišta Zir i čvora Gornja Ploča, mjestimice između čvorova Sveti Rok i Maslenica u smjeru Dubrovnika te između čvorova Zadar II i mosta Maslenica u smjeru Zagreba; kolona na naplati Lučko, na izlazu s autoceste u smjeru Zagreba je 3 km, a na Demerju oko 2 km; kolona pred tunelom Sveti Rok u smjeru juga je oko 1 km, prometna nesreća na 217.km između čvorova SVETI ROK i čvora MASLENICA u smjeru Dubrovnika, kolona je oko 2 km. 

A3 BREGANA-LIPOVAC: kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije je oko 6 km.

A4 GORIČAN-ZAGREB: kolona vozila kraj naplatne postaje Goričan u smjeru Goričana je 1 km.

Kolona vozila na naplatnoj postaji Rupa u smjeru mosta Krk je oko 1 km. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. Gužve su i na Krčkom mostu. 

13:53 MUP na Twitteru javlja o kilometarskim kolonama. Kako navode, kolona na Lučkom je četiri kilometra, na Demerju dva kilometra.

12:15 MUP je objavio snimku stanja na Bosiljevu u prijepodnevnim satima.

12:13 MUP je na Twitteru objavio upozorenja zbog gustog prometa. Vozače pozivaju na poštivanje prometnih propisa te međusobno tolerantno ponašanje i strpljenje.

12:05 MUP je u petak objavio upozorenja za vozače, promet će nadzirati i helikopterom. Više o tome OVDJE. 

11:43 Izvješće HAK-a od 11:41 

Vrlo je gust promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru naplate Lučko, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, na A7 Rupa-Rijeka, riječkoj obilaznici te otoku Krku i Krčkom mostu povremeno u oba smjera, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), na Istarskom ipsilonu, na većini graničnih prijelaza i u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE: Povećana je gustoća prometa u oba smjera; kolone vozila u pokretu uz zastoje su: između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin (kolona je duga 4 km) te između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika; kolona vozila u pokretu između čvorova Zadar II i mosta Maslenica u smjeru Zagreba; na naplati Lučko na izlazu s autoceste kolona u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, a na naplati Demerje u smjeru Zagreba je oko 1 km; čekanja su na naplati Lučko na ulazu na autocestu prema Karlovcu; zabrana prometa u tunelima Sveti Rok (kolona u smjeru juga pred tunelom je oko 5 km) i Ledenik u smjeru Dubrovnika.

A3 BREGANA-LIPOVAC: Na zagrebačkoj obilaznici kolona vozila iz smjera čvora Jankomir prema naplati Lučko (A1) je oko 6 km, kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije je oko 5 km, prometna nesreća na autocesti na 30.+150 km između čvora JAKUŠEVEC i čvora KOSNICA u smjeru Lipovca vozi se jednim trakom, u koloni od oko 2 km, uz ograničenje brzine 80 km/h.

A4 GORIČAN-ZAGREB: Kolona vozila na naplati Sveta Helena u smjeru Zagreba duga je oko 1 km;

A6 RIJEKA-ZAGREB: povećana gustoća prometa između čvorova BOSILJEVO II i KIKOVICA u oba smjera.

A7 RUPA-RIJEKA-ŽUTA LOKVA: povećana gustoća prometa između čvorova Diračje i Šmrika u oba smjera; na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km.

ISTARSKI ISPILON: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga 3 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; ispred tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 1,5 km; kolone su kod čvora Matulji u oba smjera.

Povećana gustoća prometa u oba smjer je i na Krčkom mostu.

MUP je iza 8 ujutro objavio stanje na zagrebačkoj obilaznici:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene