Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećenje sanirano

Nakon nesnosnih gužvi Čiovski most pušten u promet

Napuknuće Čiovskog mosta uzrokovalo kaos (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Napuknuće Čiovskog mosta uzrokovalo kaos (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gužve na čivoskom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Gužve na čivoskom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na čivoskom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Gužve na čivoskom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Gužve na čivoskom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Gužve na čivoskom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Napuknuće Čiovskog mosta uzrokovalo kaos (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Napuknuće Čiovskog mosta uzrokovalo kaos (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Napuknuće Čiovskog mosta uzrokovalo kaos (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/6 >>
Zbog oštećenja dijela konstrukcije čiovskog mosta, promet se danas odvijao naizmjenično jednim kolničkim trakom te su se stvarale gužve kao usred ljeta.

U poslijepodnevnim satima oštećenje je sanirano te je most pušten u promet za sve kategorije vozila dok HAK još procjenjuje kolika je šteta nastala.

Pročitajte i ovo Vaš glas: Trogir (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vaš glas Vrijeme curi, a građani više ne vjeruju u obećanja: Gradnja Čiovskog mosta stagnira već mjesecima Slika nije dostupna Kopno – otok Čiovo Most od 547 metara ispao golem problem: Novac je stigao, ali neizvjesnost ostaje

Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika Trogira istaknuo je kako je most jedina poveznica stanovnika Čiova s kopnom.

Na pitanje tko je odgovoran, odgovara kako je to vozač kamiona, ali i svi oni koji brinu o održavanju mosta, od "HAC-a na dalje",

"Nadam se da neće doći do zatvaranja mosta", kazao je Novak u razgovoru za Vijesti Nove TV.

"Gužve kao usred ljeta"

Promet na mostu danas su regulirali policijski službenici koji su na terenu uz djelatnike Hrvatskih i Županijskih cesta.

"Napominjemo kako je promet preko mosta dozvoljen samo osobnim vozilima mase ispod 3,5 tona. Na navedenoj lokaciji bit će postavljena privremena prometna signalizacija, koja će se tamo nalaziti do daljnjega, odnosno do sanacije oštećenja. Obzirom na gužvu u prometu, molimo vozače za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije te uputa i naredbi policijskih službenika", izvijestili su tokom dana u PU splitsko-dalmatinskoj.

Gradonačelnik Trogira potvrdio nam je da je danas došlo do oštećenja mosta nakon što je preko njega prešao kamion s teretom.

"Stvorile su se velike gužve kao usred ljeta", kazao je gradonačelnik.

"Oštećenje nije veliko"

Iz Hrvatskih cesta prethodno su poručili kako rade na sanaciji.

"Prve informacije govore da oštećenje nije veliko. Statičari su pregledali most, i policija propušta osobna vozila. Kamioni i autobusi ne mogu prelaziti dok se ne zavari manji dio koji se treba popraviti, kazala je Tamara Pajić glasnogovornica Hrvatskih cesta. Hoće li oštećenje biti već danas sanirano zasad se kaže ne može procjeniti. (Hina/M.J.)
 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene