Grmljavinsko nevrijeme u subotu je zahvatilo i zadarsko područje. Jedna munja je udarila u krov kuće u Gornjem Karinu nakon čega je izbio i požar.

Galerija


Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na krovu Đure Vignjevića u Gornjem Karinu kojeg je izazvao udar groma. Na kući je izgorio tava, no vatra je ugašena prije nego što je uspjela zahvatiti cijelu kuću. 

Vezani članci Grmljavinsko nevrijeme u Istri, arhiva (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Šok u Istri: Grom udario u šator dvoje njemačkih turista, ženu reanimirali na licu mjesta Grom udario u kuću u Drnišu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Grom udario u kuću, kamenje letjelo na sve strane: "Pomislila sam da je granata, djeca su se uz krik probudila"

"Oko 17 sati je opalio grom, pogodio kuću i izazvao požar. Bio je užasan udarac", ispričao je Vignjević za Novu TV. 

Grom udario u krov kuće u Gornjem Karinu (Foto: Dnevnik.hr)
Grom udario u krov kuće u Gornjem Karinu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Grmljavina je, kaže, odjekivala oko Karina i nije se toliko jako čula. A onda su odjeknula četiri snažna groma. 

"Prvi je bio najjači, taj je pogodio kuću i izazvao požar", kaže Vignjević, dodajući da on isprva nije ni primijetio da se krov zapalio, već ga je na to upozorio susjed. 

"Osjetio sam miris, ali kao da su kablovi. On je izašao van i vidio da gori kod mene", kaže Vignjević, koji još uvijek ne zna kolika je materijalna šteta. Kuća mu je, srećom, osigurana, a u ponedjeljak očekuje da će stići ljudi iz osiguranja koji će napraviti procjenu.

Grom udario u krov kuće u Gornjem Karinu (Foto: Dnevnik.hr)
Đuro Vignjević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Miloš Jovančević koji živi u susjedstvu, kaže da takvu grmljavinu još nije vidio. "Noćas je bila grmljavina koju ja nisam zapamtio. Stvarno je bilo veliko nevrijeme. Njemu je grom udario oko 5 sati i izbio je požar", kaže Jovančević.