U udaru groma u ruševinu kuće u Drnišu oštećeni su krovovi okolnih kuća kao i nekoliko automobila.

Galerija


Tijekom grmljavinskog nevremena koje je pogodilo drniško područje u noći s petka na subotu grom je udario u ruševinu stare kuće na drniškoj Gradini. Od siline udara kamenje s kuće razletjelo se po okolnim kućama i automobilima i teško ih oštetilo. 

Vezani članci Prometna nesreća kod Šibenika (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Tešku nesreću kod Šibenika skrivio vozač cisterne: Poginuo muškarac, dvoje djece hitno prevezeno u splitsku bolnicu Grom udario u krov kuće u Gornjem Karinu (Foto: Dnevnik.hr) Grom udario u kuću i zapalio je: "Udarac je bio užasan"

Riječ je o objektu zaštićene kulturne vrijednosti, u Drnišu poznatom kao kuća Nakića na kojoj je sukladno uputama konzervatora potrebno učiniti privremenu zaštitu radi sprječavanja ugroze prolaznika pokraj objekta, javlja Radio Drniš.

Grad je na sebe preuzeo trošak sanacije oštećenih krovišta okolnih kuća, dok će se modaliteti odštete na vozilima utvrditi s osiguravajućim društvom.

Kamenje je oštetilo dva vozila obitelji Hrga. "Grom je tako jako udario da sam pomislila da je granata. Djeca su se uz krik probudila. Kad sam pogledala vani imala sam što vidjeti, ali hvala Bogu pa je nastala samo materijalna šteta", kaže Milena Potkrajšek Hrga za Radio Drniš, dodajući da joj suprug tek stiže s puta i da je u šoku. 

"Prije par dana samo tek kupili novi auto, a on ga još niti vidio nije", kaže Potkrajšek Hrga, dodajući da je i njoj i brojnim susjedima nastala velika šteta i na bijeloj tehnici - pregorjeli su televizori, hladnjaci, i slično.

Konzervator Ivo Glavaš nam kaže da je riječ o objektu Serdara Nakića Vojnovića, koji je povijesno iznimno važan. "Kad su Osmanlije posljednji put napale Drniš, on se branio iz te kuće koja ima i oružarnicu i na neki način je i fortifikacijski objekt’, kaže Glavaš za Radio Drniš.