Stado ovaca, ilustracija
Stado ovaca, ilustracija Foto: Srecko Niketic

Grom je u Selcima na Braču u nedjelju usmrtio 47 ovaca u vlasništvu OPG-a Zorana Trutanića, potvrdili su u nedjelju navečer iz tog OPG-a.


"Tijekom jakog grmljavinskog nevremena jutros u Selcima grom je pogodio naše stado ovaca koje tom prigodom bilo na pašnjaku te ih 47 usmrtio", rekao je Hini Jure Trutanić, sin Zorana Trutanića. Dodao je kako i najstariji mještani Selca ne pamte da je grom usmrtio tako mnogo ovaca na Braču kao što se to dogodilo u ovom slučaju.

Po njegovim riječima pet ovaca je pronađeno živih pored onih koje su uginule od groma. Kazao je kako se još petnaestak ovaca iz tog stada nakon udara groma vodi kao nestale, ali se vjeruje da su se razbježale po otoku Braču od straha nakon grmljavinskog nevremena te da bi mogle biti pronađene žive.

Udar groma, ilustracija Grom ubio 19-godišnjaka dok je radio na krovu: "Čak nije ni padala kiša"

Požar kod Dubrovnika - 1 Udar groma izazvao požar kod Dubrovnika, na terenu vatrogasci sa šest vozila

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je jutros Selca te je udar groma pogodio i zvonik crkve, a krhotine otpale od zvonika su padale i oštetile tri krovišta obližnjih privatnih kuća i tri automobila parkirana u podnožju crkve, rekli su u DVD-u Selca.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju