Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatrogasci saniraju štetu

FOTO VIDEO Grom udario u toranj crkve na Braču: "Veliki komadi, gromade kamena su pale... Oštećeni su auti i krovovi kuća"

Aktualno Galerija Grom udario u toranj crkve na Braču - 1 Grom udario u toranj crkve na Braču - 1 Foto: DNEVNIK.hr Grom udario u toranj crkve na Braču - 2 Grom udario u toranj crkve na Braču - 2 Foto: DNEVNIK.hr Grom udario u toranj crkve na Braču - 3 Grom udario u toranj crkve na Braču - 3 Foto: DNEVNIK.hr Grom udario u toranj crkve na Braču - 4 Grom udario u toranj crkve na Braču - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Grom udario u toranj crkve na Braču - 5 Galerija 1/5 >>
Grmljavinsko nevrijeme, kiša i pljuskovi koji su stigli tijekom noći u Hrvatsku prouzročili su veću štetu na otoku Braču rano jutros. Udar groma odlomio je kamenje s crkvenog tornja i gromade su pale na krovove obiteljskih kuća i automobile.

Oko pet sati ujutro jako grmljavnisko nevrijeme zahvatilo je područje općine Selca. Udar groma pogodio je toranj crkve Krista Kralja te je oštećen krov, a kamenje koje je padalo s crkve oštetilo je krovove obližnjih obiteljskih kuća i automobile u podnožju crkve, objavili su na Facebooku vatrogasci iz Selca koji su od jutra na terenu i saniraju štetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..." Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra"

"Vatrogasci su još na terenu i saniraju štetu s krovova kuća i crkve. Nastradali su auti parkirani ispod crkve i nekoliko krovova obiteljskih kuća. Veliki komadi, gromade kamena su pale s crkve", rekao nam je predsjednik DVD-a Selca Tino Štambuk.

"Srećom to je bilo u rano ujutro kad nije bilo ljudi na trgu", kazao je i dodao kako će se misa danas održati jer se čini da u crkvi nema oštećenja, a u zvoniku su oštećene električne instalacije pa nema struje.

Čeka nas još jedna jača kišna epizoda pa u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak može biti obilnijih oborina. Ujutro u kopnenim krajevima djelomice sunčano, svježe, mjestimice uz mogućnost magle. Na Jadranu te u predjelima uz Jadran promjenjivije, povremeno uz kišu ili pokoji pljusak. Na moru će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, najavio je meteorolog Darijo Brzoja u Dnevniku Nove TV.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene