Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Katarza hrvatskog društva''

Grmoja o stanju u hrvatskom pravosuđu: ''Pozivam Mamića da olakša dušu i iznese sve informacije koje ima, ne samo o sucima''

Nikola Grmoja, saborskim zastupnikom Mosta i članom saborskog Odbora za pravosuđe. u razgovoru s Andrijom Jarkom komentirao je trenutno stanje u hrvatskom pravosuđu, ali i pozvao Zdravka Mamića da iznese sve informacije, ne samo o sudcima, već i o političarima.

''Sabor može raspraviti o stanju u pravosuđu i kakav odgovor možemo kao zakonodavno tijelo dati, ali ova utakmica ne može završiti neriješeno, netko mora biti odgovoran. Sve oko korupcije na hrvatskim sudovima zaslužuje snažan odgovor i Vlade i Sabora'', rekao je saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja u razgovoru s Andrijom Jarkom za Dnevnik Nove TV.

Vladimir Šeks je kazao kako je za stanje u pravosuđu kriva politika. ''Kriv je i Šeks, znamo da je i on sudjelovao u kadroviranju u hrvatskom pravosuđu, ali sigurno i politika. Ne možemo pobjeći od odgovornosti. Naša je odgovornost, a i moja. Mi smo šest mjeseci pokušali nešto mijenjati i zato smo morali otići iz Vlade, ali odgovornost je onih koji su najdulje bili na ključnim pozicijama'', istaknuo je Grmoja.

Šest mjeseci se u DORH-u nalazi USB stick. ''DORH ima odgovornost, šest mjeseci ne poduzeti ništa? Ja sam iznio teške optužbe na račun DORH-a, rekao sam da politika ima utjecaj DORH-a, pozivam DORH da pokrene kazneni progon mene kao zastupnika i  skine imunitet ako sam izrekao bilo koju neistinu'', apostrofirao je Grmoja.

Kazao je kako se moglo se puno prije riješiti, da ne zna zbog čega nije. ''Konačno i DORH, hrvatsko pravosuđe i Vlada moraju nešto poduzeti. Ova pravosudna močvara i njezin smrad je postao neizdrživ'', izjavio je Grmoja.

Rekao je kako im još uvijek nije dostavljen USB stick. ''Pozivam Mamića da olakša svoju dušu i iznese sve informacije koje ima, ne samo o sucima, već i o hrvatskim političarima. Mene zanima tko je sve primio novac. Znam da će to biti mučno za građane, ali jedino ako saznamo potpunu istinu možemo početi s katarzom hrvatskog društva i pravosuđa'', istaknuo je.

Protiv dvojice sudaca je pokrenut stegovni postupak. ''Ja se nadam da ćemo saznati punu istinu i da će svi koji su sudjelovali u nečasnim radnjama konačno odgovarati. Odgovornost je ključna riječ i nedostaje u svim segmentima i dosta je hrvatskim građanima da iz dana u dan gledamo afere, a da nema epiloga. Nedostaje nam epilog da netko bude odgovoran'', napomenuo je Grmoja.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić IMA SVJEDOKA Zdravko Mamić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: "U nekoliko sam mu navrata poslao novac - 70, 80 tisuća eura. Mečka danas igra pred vratima obitelji Mamić, ali..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ususret bratu Zoran Mamić danas otputovao u BiH: Iako je pravomoćno osuđen, za to putovanje nema nikakvih zapreka

Čudno mu je što svi rade, iako se vodi stegovni postupak. ''Mi smo prvaci Europe po percepcije korupcije. Hrvatska Vlada šuti. Premijer kaže čak da nije odgovorna politika. Drago mi je da je Vladimir Šeks priznao da postoji odgovornost politike'', rekao je Grmoja i zaključio da se nada da ćemo dobiti pravni epilog, ali kako stvari stoje - izgleda da se ništa neće dogodititi.

''Možda bi najbolje rješenje bilo da stavimo da svi hrvatski sudci nakon 45 godine ide u mirovinu. Tako bismo se riješili bivših komunističkih kadrova, a i ovih koji su iskadrovirali Šeksa i ekipu'', zaključio je Grmoja u razgovoru s Jarkom.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene