Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većina ih ima blage simptome

Umrla četvrta žrtva gripe, ambulante prepune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od virusa H1N1 umrla je i četvrta žrtva.

Informaciju nam je potvrdio i ministar zdravstva. 'Ne znam je li imate podatak, danas sam dobio potvrdu da je i četvrta osoba preminula na području Hrvatske', kazao je Milinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunac gripe očekuje se sredinom siječnja Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih Slika nije dostupna Početak epidemije Prva žrtva svinjske gripe u Hrvatskoj: 60-godišnjak podlegao virusu

Još uvijek se ne zna je li i četvrta žrtva gripe bila cijepljena protiv virusne zaraze H1N1. Kako doznajemo riječ je o 57-godišnjaku koji je bolovao od dijabetesa.

Podsjetimo, treća žrtva, 46-godišnji muškarac koji je umro u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević, bila je cijepljena protiv gripe.

Broj oboljelih od gripe sve je veći, a rast će i dalje, ponovili su to danas liječnici Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Kroz ambulantu na dan prođe i više od 200 pacijenata, a čeka se i do osam sati. Liječnici napominju kako su teži oblici gripe zamijećeni kod ljudi s prekomjernom težinom, kojima u ovo vrijeme nikako ne preporučuju dijete.

Još jednom upozoravaju građane koji sumnjaju u gripu, a nemaju teške simptome da se prvo jave svom obiteljskom liječniku i preporučuju cijepljenje kao najbolje sredstvo zaštite od gripe.

>> Ambulante pune: Izbjegavajte bespotrebne gužve!

'Za cijepljenje je naravno bolje kad se to obavi prije početka epidemije jer je za učinkovitost cijepljenja potrebno određeno vrijeme, ovisno o tome kakav je imunološki sustav pojedinca,', upozorava Vladimir Lesnikar iz Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar dok dr. Ilija Kuzman iz klinike Fran Mihaljević ponavlja kako 95 posto bolesnika ima blagi oblik bolesti koji ne zahtjeva hitnu intervenciju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene