Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovu zimu sigurno su najviše osjetili Velikogoričani. Grijanje im je od početka godine poskupjelo za gotovo 50 posto, najviše u državi. Kad se uzme u obzir i veća potrošnja, računi za siječanj bili su mnogo veći od onih prethodnog mjeseca.


Novi računi za grijanje muče Velikogoričane. Mnogi ih nisu ni platili jer nemaju od čega. Od visokih cifri vrti se u glavi. HEP toplinarstvo od početka godine podiglo je cijene grijanja, Velikoj Gorici najviše, i to za gotovo 50 posto. Kad se tome pridoda veća potrošnja u siječnju, računi su veći i za sto posto.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo kako zaštititi prozore da ne prodire zima, smanjite za koju kunu račune za grijanje Slika nije dostupna AFERA RAZDJELNICI Ovako se to radi u ostalim zemljama Unije

Građani su se organizirali i potpisuju peticiju. A da nije lako, zna i gradonačelnik Picula. I sam plaća skuplje račune. Grad se, kaže, obratio Povjerenstvu za praćenje cijena. No, bez uspjeha. 'Ja sam siguran da će velikogoričani potpisivanjem određenih peticija dati do znanja koliko je ovo neprihvatljivo. Nadam se da će njihov napor, kao i napor Gradskog poglavarstva uroditi plodom i da će Povjerenstvo za cijene se obratiti Vladi koja će utjecati na HEP toplinarstvo', kaže Picula.

A moglo se, tvrdi u svom priopćenju velikogorički HDZ, utjecati i prije. Vladajuća koalicija na čelu s Piculom HEP toplinarstvu nedavno je dodijelila koncesiju. Je li tu moglo biti manevarskog prostora za spuštanje cijena grijanja sada je stvar stranačkih prepucavanja. Dok ona traju, na adrese građana računi redovito stižu na naplatu.