Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ INA-MOL

Grčić i Linić bez komentara na najave mađarske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Grčić i Slavko Linić nisu danas htjeli komentirati poteze mađarske vlade koja je od MOL-a zatražila reviziju portfelja kompanije.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar financija Slavko Linić nisu danas htjeli komentirati poteze mađarske vlade koja je od MOL-a zatražila reviziju portfelja kompanije i najavila mogućnost prodaje Ininih dionica te hrvatskog ministra financija prozvala za javne prijetnje MOL-u.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Gašenje rafinerije Linić: Očekujem da Vlada nastavi borbu s MOL-om

'To će komentirati ured Vlade, prema tome ne bih dao komentar', izjavio je ministar financija Slavko Linić kojega su novinari pred današnju sjednicu Vlade zamolili da komentira jučerašnje priopćenje mađarske vlade u kojem ga se proziva za javne prijetnje MOL-u.

>> Evo što je Milanović rekao o napetoj situaciji s Mađarskom

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić novinarima je kazao kako ne može komentirati traženje mađarske vlade da MOL revidira portfelj kompanije te, ako je potrebno, pripremi nužne korake za prodaju Ininih dionica.

'Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati'

'Ne mogu to komentirati. Ovih dana ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati i onda ćemo o tome razgovarati', rekao je Grčić.

Podsjetimo, predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Tamas Hernadi od jučer poslijepodne je na crvenoj Interpolovoj tjeralici, a Hrvatska ga sumnjiči da je podmitio bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini.

Mađarska vlada jučer je objavila da planira pravni odgovor na slučaj MOL-Ina te najavila mogućnost prodaje Ininih dionica, a otkazala je i sudjelovanje ministra vanjskih poslova Janosa Martonyia na Croatia Forumu o energetskoj sigurnosti koji danas počinje u Dubrovniku.

'Stalna politička kampanja protiv MOL-a u Hrvatskoj, javne prijetnje hrvatskoga ministra financija (Slavka Linića) protiv najvećega ulagača u toj zemlji, te postupci hrvatskih pravosudnih tijela protiv nekih direktora MOL-a upućuju na to da se služe sredstvima izvan ekonomske sfere za vršenje pritiska', naveo je u priopćenju ured za odnose s javnošću mađarske vlade.

Mađarski MOL jučer je priopćio da raspisivanjem Interpolove tjeralice i Europskog uhidbenog naloga (EUN) za predsjednikom uprave MOL-a hrvatske vlasti krše zakon Europske unije, te je najavila da će se protiv tih zahtjeva boriti svim zakonitim sredstvima. MOL ima 49,1 posto udjela INA-e, a hrvatska vlada 44,84 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene