Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usred noći

Incident Na Braču: Napadnuti mladići jer su među njima bili i Srbi, uhićena dvojica za ostalima se traga

Policija (Foto/Arhiva: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Policija (Foto/Arhiva: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Nekoliko mladića usred noći na Braču je napalo pet ljudi među kojima su bili i pripadnici srpske nacionalnosti. Osim kaznene prijave, protiv dvojice napadača podneseni su Optužni prijedlozi zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Naime, u nedjelju oko četiri sata policija je zaprimila dojavu o tučnjavi više osoba u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na otoku Braču.

Policija je ustvrdila da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka) te ih lakše ozlijedilo.

Pročitajte i ovo Plovilo po morem (Foto/Arhiva: AFP) Podmorski pljačkaši Blago s dna Jadrana gotovo u potpunosti je nestalo: ''Pljačka je provedena na barbarski način"

Pročitajte i ovo Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP)1 trojica u bolnici Prijelomi rebara i napuknuća lubanje: Oslobođeni Srbi koje je uhitila kosovska policija

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nekoliko sati kasnije, oko 10 sati, u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je i on priveden.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Aktualno Organizirali referendum: Smeće ujedinilo HDZ i SDP u Supetru na Braču Supetar (Foto: Dnevnik.hr) Supetar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Danica Baričević (Foto: Dnevnik.hr) Danica Baričević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Marković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Referendum Naš grad, njihovo smeće (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Organizirali referendum: Smeće ujedinilo HDZ i SDP u Supetru na Braču 1/4 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene