Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima li dovoljno radne snage?

Građevinski poduzetnik o obnovi Zagreba: "Osigurava se dovoljan broj radnika, obnovu treba pomno planirati"

Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 2
Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 1 Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 2 Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 3 Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dragutin Kamenski i Josipa Krajinović - 4 Galerija 1/4 >>
Do početka obnove Zagreba nakon potresa mogli bi proći mjeseci pa i godine. Treba obnoviti 25.000 zagrebačkih zgrada. Ima li Hrvatska dovoljno radne snage za ovako velik posao, pitala je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović građevinskog poduzetnika Dragutina Kamenskog.

Imamo li industriju i radnu snagu za obnovu Zagreba za Dnevnik Nove TV objasnio je Dragutin Kamenski, vlasnik velike građevinske tvrtke. On kaže da sustav postoji te da su kvote odobrene i da na tržišu rada postoje radnici. "Osigurava se potreban broj radnika za projekte koji su u tijeku", rekao je.

Pročitajte i ovo Obnova u Zagrebu sporo ide Za one koji još čekaju obnovu ova Zagrepčanka ima samo jednu poruku: "Da budu uporni i strpljivi. Ništa drugo" Šteta od potresa na zgradi - 1 Izgrađena tek jedna kuća Grad zaboravljen nakon potresa: "Neka se zamijene sa mnom, a ja sa svojom obitelji 10 dana u njihovim vilama"

A koliko će ih trebati ovisi o projektu. "Ovi projekti koji su bili u realizaciji privatni sektor, prvenstveno u turizmu, su zaustavljeni pa je dio kapaciteta s tih projekata oslobođen. Država je uspjela zadržati sve projekte u tijeku, raspisuju se novi natječaji i to daje nadu sektoru da će uspjeti opsatati u uvjetima epidemije", kaže Kamenski koji će sudjelovati u obnovi metropole, no još ne zna za koje projekte.

"Vjerujem da neće nedostajati tvrtki, obnovu treba pomno planirati. Vjerujem da će postojeći sektor, uz mogućnost uvoza radne snage, biti zadovoljavajuć da se ti projekti pravovremeno riješe", kazao je građevinski podzetnik te zaključio: "Treba izvršiti projektiranja, iskoditi dozvole osigurati sredstva i tek onda krećemo u izvođenje".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene