Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao i odgovor

Građani stigli na razgovor pa poljubili vrata gradonačelnika: "Frustrirani smo jer ne želi raspravljati o vrlo bitnoj stvari"

Aktualno Galerija Kaštelani nezadovoljni - 1 Kaštelani nezadovoljni - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kaštelani nezadovoljni - 2 Kaštelani nezadovoljni - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kaštelani nezadovoljni - 3 Kaštelani nezadovoljni - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kaštelani nezadovoljni - 4 Kaštelani nezadovoljni - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kaštelani nezadovoljni - 5 Galerija 1/5 >>
Kaštelani nezadovoljni trasom spojne ceste preko Kozjaka u više su navrata upozoravali na moguće probleme. Kad su ih trebali iznijeti i gradonačelniku, on im je zatvorio vrata. Priču o ovoj temi napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

Sedmero građana u ime sedam Kaštela u četvrtak ujutro ostalo je ispred gradonačelnikovih vrata jer nisu pušteni na sastanak na temu tunela Kozjak i spojne ceste. Okupili su se u građansku inicijativu i tjednima upozoravaju na moguće probleme.

"Nas sedmero raspodijelilo se iz različitih aspekata, pripremilo se na razgovor. Na fin, kulturan i uljudan razgovor", rekao je Ante Garbati iz Mjesnog odbora Kaštel-Kambelovac.

"Jako smo frustrirani i žao nam je što se ne želi raspravljati o vrlo bitnoj stvari", napomenuo je Tomislav Tadin.

Tunel se planira spojiti na državnu cestu preko južnih padina Kozjaka, zbog čega se svi boje za poljoprivredna zemljišta i vinograde.

"Mi živimo ovdje, radimo ovdje i umrijet ćemo ovdje. I želimo živjeti od ovoga svoga rada, od ove zemlje mi želimo živjeti. Mi ne vidimo kakav nama napredak može donijeti taj tunel", rekao je vinar Ivan Kovač Matela.

Pročitajte i ovo Prometne nesreće Crne brojke - 8 poginulih više Vlasnik tvrtke za koju radi vozač kamiona koji je sudjelovao u strašnoj nesreći: "Čovjek je u šoku i plače"

"Radi se o totalnoj devastaciji poljoprivrednih zemljišta, koja su inače najvrjednija u Dalmaciji. Ako nekome nije poznato, zbog same klime, ekspozicije, to su bonitetne klase gdje jednostavno ceste i takvi objekti ne smiju prolaziti", objasnio je inženjer poljoprivrede Božidar Žanko.

Osim postojećih prometnih zagušenja, Kaštelani kažu da će ljeti prometovanje biti nemoguće.

"Kako da ta cesta podnese još i goste i turiste? Dakle, pet turističkih mjeseci mi ćemo ovdje biti blokirani", ustvrdio je Ranko Britvić.

Oglasio se i gradonačelnik

Nakon fijaska oglasila se i gradska uprava, ali pred kamere Dnevnika Nove TV nisu htjeli.

"Naglašavamo kako osuđujemo bilo kakvu vrstu politikantstva u ovom slučaju i ne pristajemo na ovakav način manipuliranja, ni nama ni ostatkom stanovništva našega grada, kojem i dalje bezuvjetno stojimo na raspolaganju, na ovu temu, kao i na sve ostale", stoji u izjavi gradonačelnika Kaštela Denisa Ivanovića.

Pročitajte i ovo Novi ravnatelj SOA-e - 4 Novi sukob s Plenkovićem Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV otkrio kad će Milanović riješiti imenovanje novog šefa SOA-e

Okupljeni Kaštelani poručuju da političkih motiva nema, a smatraju da se gradonačelnik ograđuje od vlastitih ljudi.

"Gradonačelnik je trenutačno pokazao svoj stav prema građanskoj inicijativi. Ja se iskreno i toplo nadam da ga neće zadržati", rekao je Garbati.

Nakon što su nezadovoljstvo iskazali pred ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i organizirali javnu tribinu, nadaju se dočekati i vlastitoga gradonačelnika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene