Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilježe dobar početak sezone

Gorski Kotar prepun turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sezona je dobro počela i u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Gorski kotar prepun je turista, uglavnom domaćih koji su od sparine u gradovima pobjegli u zeleno srce Hrvatske.

Pod krošnjama je vrlo ugodno. A pod tim krošnjama u šumama i na proplancima krije se pravo bogatstvo zdravih gorskih plodova. Na sve strane crvene se slasne šumske jagode, uskoro na red dolaze maline i borovnice.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

I baš u tom bogatstvu mnoga su obiteljska gospodarstva vidjela svoju priliku za turistički razvoj. Mnogobrojni gosti uglavnom domaći oslastili su se danas ukusnim jagodama i uživali u čarima zelenog srca Hrvatske.

Turistička ponuda gorskoga kotara od danas je obogaćena za prvi planinski edukativni vrt. Gosti su uživali u obilasku zelene oaze. Nakon obilaska slijedila je degustacija proizvoda od jagoda.

Gorskome kotaru kronično nedostaje bar jedan kamp, kažu to i ovi mađarski turisti koji su odlučili podići šatore uz Lokvarsko jezero. A jezera su u Gorskome kotaru pravi mamac za turiste. No, u kupanju i sunčanju uživaju i domaći.

Gorani očekuju još jednu dobru ljetnu turističku sezonu. Najveći je problem mali broj kreveta i nepostojanje niti jednog kampa kao što smo vidjeli i u prilogu na području Gorskoga kotara. Sadržaja ima dovoljno, za svakog ponešto, od sporta i rekreacije do uživanja u prirodi. Autocesta učinila je svoje i nikome nije više toliko daleko za jednodnevni izlet ili višednevni odmor uz kupanje na moru a spavanje pod dekicom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene