Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O posljedicama

'Ako je Mesić bio u Sjevernoj Koreji, to je prvorazredan skandal'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jandroković smatra da bi čitavu stvar trebalo ispitati, bila da je službenog ili privatnog karaktera.

Komentar na posjet bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića Sjevernoj Koreji i može li posjet takav biti privatan dao je HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat

"Ja niti ne znam je li gospodin Mesić bio tamo, vidim da mediji o tome pišu i ako je bio tamo kao bivši predsjednik Republike Hrvatske i ako je to plaćeno iz proračuna, onda je to prvorazredni skandal. To se nikako nije smjelo dogoditi. Ako je bio privatno onda isto tako treba vidjeti zašto i tko je to platio, jer on bez obzira na pravo na svoje privatne stvari, on je bivši Predsjednik Republike Hrvatske i ima svoj status i privilegije koje mu to nosi", rekao je Jandroković.

Osvrnuo se i na moguće posljedice toga po Hrvatsku, obzirom na partnerstvo s SAD-om. "Ovdje se ne radi toliko o tome što smo američki partner, nego se ovdje radi doista o jednoj diktaturi koju osuđuje cijeli svijet. Dakle ovo nije pitanje samo odnosa pojedinih velikih sila, nego postoji konsenzus. Svi jako dobro znamo kakav je režim u Sjevernoj Koreji i potpuno mi je neprimjereno da bilo tko od hrvatkih dužnosnika, na taj način u javnosti, odlazi u Sjevernu Koreju", istaknuo je Jandroković.

Hoće li nova vlast ukinuti Ured bišeg Predsjednika nije rekao, ali je istaknuo da će troškove istog skresati na najmanju moguću mjeru.

"Bilo je takvih najava, obzirom da se najavljuju daljnje uštede u hrvatskom proračunu, smanjenje privilegija i jednom broju dužnosnika. Apsolutno treba prispitati troškove Ureda bivšeg Predsjednika i smanjiti ih na najmanju moguću mjeru", rekao je Jandroković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene