Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje medijima

Goran Radman o razrješenju: Moja smjena mogla bi imati ozbiljne posljedice za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj javne televizije Goran Radman održava konferenciju za novinare.

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije na današnjoj je sjednici Saboru predložio razrješenje dosadašnjeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Za v.d. glavnog ravnatelja predložio je novinara i urednika HRT-a Sinišu Kovačića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna traže pola milijuna kuna Novinarsko društvo osudilo tužbe HRT-a protiv HND-a i novinara: ''To shvaćamo kao napad'' Slika nije dostupna "ZAGREPČANKA GODINE" Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa: Janica Kostelić može primiti priznanje, ali ne i novac

Radman je rekao kako u meritumu sadržaja njegovog razrješenja nema ništa što bi moglo služiti za razrješenje, a to 'bi moglo imati ozbiljne posljedice za Hrvatsku'.

Pojasnio je da je pri tom misli da ako se prihvati legitimnim mišljenje Nadzornog odbora, da HRT ne provodi zakon o HRT-u, da to izravno može imati implikacije koje je Hrvatska preuzela ugovorom o pristupanju EU.

'Nemam dileme da je i motiv i povod i razlog isključivo političke naravi i da me se s mjesta ravnatelja miče isključivo zbog toga', kaže Radman.

Dodao je kako svoj posao radi pošteno i odgovorno s ovlastima koje ima. 'Sve objede o meni bile su motivirani time da me se u javnosti oblati, da se moj autoritet glavnog ravnatelja koji mora braniti neovisnost od javnog servisa', rekao je.

Odluku, kaže, osobno doživljava relaksirajuće. 'Za mene i moju obitelj to je bilo teško, iscrpljujuće i gotovo nemoguće, pogotovo kada je riječ o ugrožavanju mog života i moje obitelj u okolnostima u kojima sam radio', rekao je Radman.

Napominje da je posve legitimno da politička većina u Saboru ima nekoga tko će im više odgovarati. 'S tim nemam nikakvih dilema, ali želim upozoriti da zakon definira na koji način se to može i smije raditi, a ovo nije u skladu sa zakonom', zaključio je.

Naglašava kako nije služio ni jedno politici, ni stranci, a kolegi Kovačiću će čestitati i omogućiti mu primopredaju, tako da na najbolji način nastavi voditi HRT.

Izrazio je zadovoljstvo i zahvalnsot velikom broju svojih suradnika za sve rezultate koje su postigli na javnoj televiziji..

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene