Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašev odvjetnik Miljević istupio iz HHO-a zbog Banca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački odvjetnik Veljko Miljević istupio je danas iz Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) zbog izjave predsjednika te nevladine udruge Ive Banca da je neprihvatljivo Miljevićevo ponašanje u zastupanju branjenika Branimira Glavaša, optuženog za ratne zločine protiv civila u Osijeku 1991.

Predsjednik HHO-a za jučerašnju "Slobodnu Dalmaciju" izjavio je da je u slučaju Glavaš "ponašanje Veljka Miljevića i cijelog odvjetničkog tima neprihvatljivo i za svaku osudu" te da će zatražiti njegovo isključenje iz HHO-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naštetila ugledu Sutkinja Juričić dobila ukor zbog istupa u medijima Slika nije dostupna Informatička mafija Turci hakirali stranice HHO-a

Miljević je lani u listopadu, s danom početka suđenja Glavašu, "zamrznuo" članstvo i zatražio od HHO-a da donese konačnu odluku o njegovom statusu, uz obrazloženje da bi time što zastupa Glavaša "moglo doći do kolizije s radom HHO-a".

Nakon izjave Banca splitskom dnevniku, Miljević je izvršnom direktoru HHO-a Srđanu Dvorniku uputio pismo u kojem ga obavještava da nakon deset godina istupa iz HHO-a, da u udruzi ne želi biti dok joj je Banac na čelu te da ga "neće Banac i takvi isključivati iz HHO-a".

U HHO-u se danas nije mogao dobiti komentar Miljevićevog poteza, a predsjednik Banac bio je nedostupan za izjavu, kao i član Izvršnog odbora i bivši predsjednik Žarko Puhovski.

Bančeva izjava o Miljeviću objavljena je u okviru članka koji se bavi prijetnjama novinaru Feral Tribunea Dragi Hedlu i najavom tog splitskog tjednika da će se obratiti Europskoj komisiji i svim međunarodnim tijelima zaduženim za pregovore s Hrvatskom i upozoriti ih na, po njihovoj ocjeni, skandalozni tijek suđenja Glavašu.

"Feral" se na to odlučio nakon najave Glavaševa odvjetničkog tima, u kojemu je i Miljević, da će ih tužiti i tražili milijun kuna odštete zbog naslovnice tjednika pod naslovom "Glavaševe prijetnje" na kojoj je preslika prijetećeg pisma kojeg je dobio Hedl.

Uredništvo tjednika je također najavilo prijavu Hrvatskoj odvjetničkoj komori protiv Miljevića jer smatraju da je kao bivši potpredsjednik HHO-a bio u prilici imati uvid u iskaze svjedoka u "slučaju Glavaš" koji su se obraćali toj nevladinoj udruzi te ih poslije zlorabiti u interesu obrane svog branjenika.

Miljević je odbacio tvrdnje "Ferala" o sukobu interesa i istaknuo da nije imao uvid u iskaze svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene