Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš od četvrtka navečer se nalazi u pritvoru u zagrebačkom Remetincu gdje je u pratnji svog odvjetnika došao u 19,30 sati.

Saborskom zastupniku Glavašu, protiv kojega se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi istraga zbog sumnje da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin nad civilima, u četvrtak je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora odobrilo dva zahtjeva za ukidanjem zastupničkog imuniteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Istražni sudac tog suda Zdenko Posavec nakon toga je dao policiji nalog da uhiti Glavaša. On je pak iz Osijeka krenuo u 15,15 sati, u pratnji svog osječkog odvjetnika i sina, te se večeras predao policiji u zagrebačkom zatvoru kazavši nakon dolaska novinarima da je "potpuno spreman na ono što mora proći".

"Svjestan sam bio činjenice da ovaj dan mora doći i meni je konačno u interesu da se ovo privede kraju što se vuče 15-ak godina", rekao je Glavaš . Dodao je "kako smo sada došli u situaciju da to dobije svoju završnicu".

Glavaš je rekao kako nema nikakve odgovornosti za ono za što ga se tereti i ustvrdio da iza toga stoji politika.

"Obranom sebe branim dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koji danas služe samo za ostvarivanje političkih interesa pojedinih skupina od izbora do izbora", rekao je Glavaš.

Njegov odvjetnik iz Zagreba Ante Madunić ustvrdio je, pozivajući se na dokaze, kako je potpuno uvjeren da će doći do oslobađajuće presude.

Očekuje da će njegov branjenik vrlo brzo izaći na slobodu ako se pusti pravosuđu da radi svoj posao. Izrazio je nadu da će se vrlo brzo ispraviti greške i ishitreni zahtjevi za pritvorom.

Branimir Glavaš došao je u zatvor nakon što je danas
Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora odobrilo dva zahtjeva za ukidanjem njegova zastupničkog imuniteta.

Povjerenstvo je prihvatilo ponovljeni zahtjev istražnog suca
Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavašu skine imunitet u istrazi u tzv. slučaju garaža zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Povjerenstvo je prihvatilo i današnji zahtjev Županijskog državnog odvjetništva iz Zagreba koje je pritvaranje Glavaša zatražilo i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se sumnjiči.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene