Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije htio ispasti kukavica

Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Ivan Drmić rekao je danas na zagrebačkom Županijskom sudu da je u ljeto 2010. predao 70.000 eura Srećku Jurišiću kako bi pomogao Branimiru Glavašu o čijoj je žalbi na osuđujuću presudu zbog ratnog zločina tada odlučivao Vrhovni sud.

Drmić je to izjavio na suđenju Dragi Tadiću, jedinom optuženom kojem se sudi za pokušaj podmićivanja nepoznatih vrhovnih sudaca u zamjenu za blažu kaznu Glavašu.

Iako je Drmić u istrazi priznao krivnju i nagodio se na uvjetnu zatvorsku kaznu, danas je rekao da je to učinio samo kako bi zaštitio svoju obitelj od daljnjeg medijskog linča. U višesatnom svjedočenju Drmić je rekao da je od suoptužene Sanje Marketić doznao da Srećko Jurišić može pomoći Glavašu i da njegove usluge stoje 70.000 eura.

Pročitajte i ovo Danica Ramljak Konačna pobjeda Bivša ravnateljica Ruđera: "Prekrasan je osjećaj što su svi sudovi u Hrvatskoj potvrdili da sam nezakonito smijenjena" Slika nije dostupna LOŠA IDEJA Pijan policajcima u automobil ubacivao novčanice od 1000 kuna: Skupo se proveo

>> Tvrde da nisu podmićivali suce, dogovarali su partiju pokera

Svjedok je ispričao da su se on i Marketić sastali s Jurišićem koji je ostavljao dojam da poznaje širok krug ljudi, a spominjao je gospodarstvenike i političare, među njima i bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Kasnije mu je Tadić, kod kojeg se raspitivao za Jurišića, rekao da je on poslovno korektan ali da je to sve što zna o njemu. Svjedok je rekao da je Tadić bio iznenađen što je Jurišić tražio novac.

Drmić je posvjedočio da u početku nije želio predati novac Jurišiću jer je znao da je to nedozvoljeno. Stoga je s Marketić otišao na sastanak s Tadićem kako bi mu to obznanio, no tu se našao i Jurišić pa je Tadić poručio da ga više ne zovu i otišao.

Iako je smatrao da je Jurišić prevarant, Drmić mu je nakon premišljanja ipak odnio novac ne želeći da mu Jurišić jednog dana prigovori da nije imao hrabrosti pomoći Glavašu.

Kazao je i da je tijekom istrage shvatio da su Tadić i Jurišić prije toga bili u kontaktu, a nakon predaje novca Drmić je slučaj prijavio policiji.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebala svjedočiti Tadićeva supruga Božica Tadić Čavar koja je također priznala krivnju za isto kazneno djelo i nagodila se USKOK-om na uvjetnu zatvorsku kaznu od godine i tri mjeseca, uz trogodišnji rok kušnje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene