Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš podnio optužni prijedlog protiv Fabera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinskom sudu u Osijeku Branimir Glavaš je preko svojega odvjetnika Dražena Matijevića podnio optužni prijedlog oštećenika kao tužitelja protiv načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera i još dvojice policajaca zbog, kako navodi, pritiska na svjedoka da lažno svjedoči.

U kaznenom postupku protiv sedmero optuženika, među kojima je i Glavaš, za ubojstva srpskih civila na Dravi 1991. (tzv. slučaj selotejp) koji se vodi na Županijskom sudu u Osijeku, na ročištu 11. prosinca prošle godine odvjetnik Dražen Matijević nazočio je davanju iskaza svjedoka koji je izjavio da su ga policijski djelatnici Vladimir Faber, Dinko Pirić i Vjeko Tapšanji nagovarali na davanje lažnog iskaza u postupku protiv Glavaša.

Pročitajte i ovo Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak Slika nije dostupna Branimir Glavaš 'Faber krivotvorio izvješća kako bi utjecao na svjedoke'

"Budući da sam bio u tešku zdravstvenu stanju u bolnici, moj
branitelj je podnio kaznenu prijavu kao građanin, koji je obvezan prijaviti kažnjivo djelo koje se progoni po službenoj dužnosti", naveo je Glavaš po svojem opunomoćeniku Matijeviću.

Dodao je kako je tu kaznenu prijavu odbacilo Općinsko državno odvjetništvo 31. siječnja, zbog čega on sada podnosi optužni prijedlog oštećenika kao tužitelja.

U obrazloženju se, među ostalim, navodi da je spomenuti svjedok na ročištu 11. prosinca rekao kako su policajci od njega tražili lažno svjedočenje protiv Glavaša, a za uzvrat mu nudili novac i iseljenje u Australiju zajedno s obitelji.

Šteta od takva policijskog postupka je nemjerljiva, posebice uoči ulaska Hrvatske u EU kad je bitno dokazati da je država kojoj je stalo do vladavine prava, navodi Glavaš u optužnom prijedlogu po odvjetniku Matijeviću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene