Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branimir Glavaš

'Faber krivotvorio izvješća kako bi utjecao na svjedoke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, prvi hrvatski političar optužen za ratni zločin, izjavio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu da je tijekom cijelog postupka u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' prisluškivan i praćen po nalogu ravnatelja policije Vladimira Fabera.

'Smatram da su te mjere nezakonite i neutemeljene, a traju i danas', kazao je Glavaš, dodavši da je informaciju o tome dobio od ljudi u čijem je krugu Faber kazao kako će dokazati da Glavaš utječe na svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Getoš Magdić sposobna pratiti suđenje, Faber nastavio sa svjedočenjem Slika nije dostupna Zbog bolesti Getoš Magdić odgođeno suđenje za "garažu" i "selotejp"

Glavaš tvrdi i da je Faber u više navrata krivotvorio izvješća Državnom odvjetništvu kako bi, pod optužbom da je utjecao na svjedoke, on (Glavaš) završio u pritvoru.

'Kako bi se insinuiralo da utječem na svjedoke iskorišten je i novoosnovani Ured za zaštitu svjedoka, a jedina je istina da su na svjedoke cijelo vrijeme pritisak vršili tužiteljstvo i policija. Nakon toga Faber je montirao slučaj 'garaža' i 'selotejp' i u sve umiješao mene, a kao krunskog svjedoka postavio Krunoslava Fehira kojemu su zbog toga oprošteni njegovi zločini', rekao je Glavaš.

Dodao je i da protiv Fehira nikada nije pokrenut postupak zbog prijetnji koje je SMS-om prošle godine poslao novinaru Dragi Hedlu. Glavaš je u dopuni svoje obrane još jednom odbacio sve optužbe za ratni zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku. 'Nemam ništa sa slučajevima poznatima kao 'garaža' i 'selotejp'. Svoj sam posao radio časno i odgovorno i nisam upleten niti u jedno kazneno djelo', zaključio je.

Suđenje se nastavlja sutra kada će svoju obranu dopuniti trećeoptužena Gordana Getoš Magdić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene