Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra otvorenje

Generalna proba prije početka novih dubrovačkih Ljetnih igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku teku posljednje pripreme za početak Ljetnih igara.

Sve je spremno, grad je ponovno vratio svoje prepoznatljivo ruho. Primaknuo se i taj datum, 10. srpnja, kada tradicionalno počinju Dubrovačke ljetne igre. Ipak, osim festivalskog programa, svečanim otvorenjem kao da počinje i ljetni život grada: koncerti, zabave i spektakli na otvorenome. Ukupno će tijekom ljeta u Dubrovnik stići oko 2 tisuće umjetnika, a neke od njih već se može naći u uličicama kraj Straduna.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

U Grad su stigli glumci. Prije probe obavezna je popiti kavu u uličici kraj Straduna. 'Prva proba počinje u 12 sati. Meni je ovo drugi put u Dubrovniku, a prvi put da sam na ljetnim igrama', ističe glumac Alen Liverić.

Za otvorenje Igara već 6 desetljeća živi cijeli Dubrovnik. Zna to dobro i legenda glumišta, Miše Martinović, koji je glumio i na prvim Igrama, prije točno 62 godine, a koji će sutra ponovno navući odoru kneza i glumcima poručiti: 'Neka uđu'.

Večeras točno u ponoć počinje generalna proba otvorenja Igara, kako se to često kaže, otvorenje za Dubrovčane. Naime, tribine budu prepune Dubrovčana koji glumcima i glazbenicima dobacuju šale, više ili manje uvrjedljive; ali i koji prvi daju ocjenu svečanog otvorenja. Nakon nekoliko godina kada se je tražio moderniji pristup samoj ceremoniji, ovogodišnje svečano otvorenje igara vraća se tradiciji, redatelj je Dubrovčanin Joško Juvančić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene