Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za razliku od prošle godine kada je Glavaš iz zatvorske bolnice u Zagrebu premještan u KB Osijek, sada javnost nije znala za njegov odlazak iz bolnice.


Član konzilija psihijatar prof. Pavo Filaković odlučio je da ga se pusti dva dana ranije, kako bi se izbjegla dodatna psihička uzbuđenja.

Vezani članci Merkel više nije kancelarka Oproštaj uz buket cvijeća: Olaf Scholz prisegnuo za novog kancelara, Angela Merkel oprostila se emotivnom porukom… Popis stanovništva - Ilustracija - 3 Hoće li popis stanovništva napokon otkriti koliko je ljudi iselilo? "Hrvatska trenutno ima više građana iznad 65 nego do 16 godina“

No, nakon izlaska iz bolnice Glavašu se zameo svaki trag, a njegovi najbliži suradnici i odvjetnici tvrde da ne zaju gdje je.

'Nemam pojma ni da je izašao iz bolnice, a kamoli gdje je sada. Mi smo u Virovitici na stranačkom skupu i ovo nam je prvi glas da je uopće otpušten', rekao je Glavašev suradnik Vladimir Šišljagić. 

Dva sata nakon objavljenog termina puštanja Glavaš navodno nije bio ni u svom stanu na Preradovićevu šetalištu.

Glavaševa trenutačna lokacija ne mora biti poznata ni policiji ni Odvjetništvu jer se za takvu vrstu nadzora treba donijeti posebna odluka.

Prema objašnjenju pravnih stručnjaka mjera ograničenog kretanja i oduzimanja putovnice može se odrediti svim osobama nad kojima se provodi istraga, bez obzira na to o kojem je kaznenom dijelu riječ, ali samo u zamjenu za pritvor koji u tom slučaju mora biti određen zbog opasnosti od bijega. 

U Glavaševu slučaju pritvor nikad nije bio ni zatražen zbog mogućnosti bijega.

Kad bi se htjelo Glavašu odrediti i pritvor zbog opasnosti od bijega, za slučaj &8220;garaža&8221;, prijedlog bi opet morao proći cijelu proceduru u Saboru jer je riječ o saborskom zastupniku. Slično je i za slučaj &8220;selotejp&8221;.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju