Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži konsenzus

Tajna kava: O čemu su Gabrić i Milanović razgovarali na dan Linićeve smjene?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upitan o smjeni Slavka Linića, Gabrić je rekao da je Milanović trebao imati hrabrosti to napraviti deset dana prije izbora.

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić potvrdio je da je u utorak bio na kavi s premijerom Zoranom Milanovićem, da je tema razgovara bilo izdvajanje HZZO-a iz proračuna, te rekao kako mu je tom prilikom predao pismo u kojem ga poziva da pokaže državničku mudrost tako da sve zainteresirane političke strane pozove na veliki konsenzus. Za kavu s premijerom nakon konferencije za novinare na kojoj je Milanović rekao da smjenjuje ministra Linića Nikica Gabrić je rekao kako je bila dogovorena prije.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Upitan o smjeni Slavka Linića, Gabrić je rekao da je Milanović trebao imati hrabrosti to napraviti deset dana prije izbora, ali da nije mogao tolerirati promašaj od 26 milijuna kuna za preplaćeno zemljište u odnosu na npr. četiri milijuna kuna za preplaćenu zgradu u slučaju Lovrić Merzel.

VIDEO Gotova sjednica Predsjedništva: SDP okreće ploču!

"U SDP-u postoji nekoliko grupacija koje su nezadovoljne kako Milanović vodi stranku i socijaldemokratsku ideju i ovo je namjerno izazvan mali puč koji će izazvati preslagivanja unutar SDP-a, rekao je Gabrić i naglasio kako ne misli da će riječka ili zagrebačka organizacija u ovom trenutku pobijediti Milanovića.

Zdravstvo se ne može riješiti bez velikog konsenzusa i to sam savjetovao Milanoviću - da mora stvoriti konsenzus sa svima, uključujući i HDZ, Nacionalni forum i druge opcije, da mora postići konsenzus i kad je riječ o mirovinskom sustavu i obrazovanju, jer su to sve nadstranačka pitanja. Ako se to ne može postići onda ova zemlja nema budućnosti, rekao je Gabrić.

Gabrić je naglasio kako kava s Milanovićem nije bila dogovor o koaliciji, niti bi on, dodao je, na nju pristao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene