Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u stranci

VIDEO Gotova sjednica Predsjedništva: SDP okreće ploču!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanovićsa stranačkim kolegama gotovo je tri sata raspravljao o najaktualnijoj temi u zemlji trenutno - smjeni Slavka Linića.

U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu održana je sjednica Predsjedništva stranke, koje je raspravljalo o smjeni ministra financija Slavka Linića.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Nakon dva i pol sata rasprave sjednica je bila gotova, no samo je tajnik SDP-a Igor Dragovan dao unaprijed dogovorenu izjavu.

Potvrdio je kako se raspravljalo u slučaju smjene Slavka Linića, ali i da SDP sad okreće ploču te se u potpunosti koncentrira na uspjeh stranke na izborima za Europski parlament.

Kako neslužbeno doznajemo  sjednica je dugo trajala jer je premijer Milanović svim članovima pričao sve što zna o slučaju Spačva, naveo je svoje razloge za smjenu bivšeg ministra financija, a potom su gotovo svi članovi Predsjedništva rekli što misle o tom slučaju i Slavku Liniću i činjenici da je to napravljeno bez njihova znanja.

Sastat će se i glavni odbor stranke

Na pitanje kada bi se Glavni odbor trebao sastati, Leko je, s prozora SDP-ove središnjice kratko odgovorio: "Dogovorit ćemo se". Glavi odbor je, po Statutu SDP-a, jedino stranačko tijelo ovlašteno sazvati izbornu konvenciju stranke. Izborna konvencija saziva se još i na zahtjev najmanje pet županijskih organizacija SDP-a.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina novinarima je ponovio kako se ne slaže s načinom na koji je premijer Zoran Milanović smijenio Linića i da ne podupire Milanovića u toj odluci.

"Ne slažem se s načinom smjene kolege Linića, smatram da general koji se olako rješava svojih časnika često na kraju ostane sam", ponovio je Komadina. Kako će nastupiti na sjednici Predsjedništva, Komadina nije želio otkriti.

Suprotnog je stava član Predsjedništva Željko Jovanović, koji podržava premijerovu odluku. "Ovo je bila odluka premijera; on je taj koji je dao mandat, on je mandatar i da bi Vlada mogla funkcionirati mora postojati povjerenje između premijera i članova Vlade. Ako ne postoji, onda to ne funkcionira. Premijer je morao donijeti odluku, odluka je u cilju normalnog funkcioniranja Vlade i ja je podržavam. Sutra ću možda ja izgubiti povjerenje i otići ću, od toga neću raditi halabuku", rekao je Jovanović.

Komadina: Zoran Milanović više nema moju podršku!

Uvjeren je da stranka zbog Linićeve smjene nije u krizi.

"Snaga SDP-a je u tome da svi ne mislimo isto, ako ljudi ne misle isto to je garancija da će stranka i dalje jačati i da će biti pobjednička na svim narednim izborima", uvjeren je Jovanović.

Da je snaga SDP-a u različitim mišljenjima smatra i šef zagrebačke organizacije stranke Davor Bernardić. "SDP je tu zbog građana; u ovom trenutku je najbitnija stabilnost države i da što prije dobijemo ministra", rekao je Bernardić i poručio da će zagrebački SDP učiniti sve za stabilnost vlade pod SDP-ovim vodstvom.

Potpredsjednik stranke Rajko Ostojić očekuje da će se na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a doznati detalji Linićeve smjene.

Smatra, pak, da se SDP-u u ovom trenutku mora koncentrirati na predstojeće izbore za Europski parlament. "Moramo se okrenuti europskim izborima, stranci, građanima. Osluškujmo što govore građani i ponašajmo se tako i bit će sve OK", rekao je Ostojić, koji također nije želio otkriti što namjerava govoriti na Predsjedništvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene