Požar koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak planuo u blizini Omiša, tijekom dana se širio potpomognut jakim vjetrom prema Splitu. Na putu je poharao nekoliko naseljenih mjesta. Stradala je Žrnovnica, Korešnica i Mravinci, gdje su gorjele kuće i automobili.


Jučerašnji dan u Dalmaciji su obilježili brojni požari, u kojima je izgorjelo i nekoliko kuća, a u jednom je trenutku ugrožen bio i Split. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Ivan Kovačević kaže da vatra više ne prijeti kućama, ali da nije ništa gotovo jer još ima izdimljavanja.

Vezani članci U požaru na brodu poginulo više od 30 ljudi (Foto: AFP) Tragičan kraj potrage za nestalima: Nitko od putnika s turističkog broda nije preživio požar kod Santa Cruza Kanader u akciji (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) - 15 Gori u zaleđu Vodica: Dva kanadera gase požar na području Vrbice

U gašenju požara od 6:15h pomaže i jedan kanader, a stigla su i dva air tractora. Podsjetimo, zbog bure kanaderi jučer nisu mogli pomagati u gašenju.

U sanaciji požarišta sudjeluje više stotina vatrogasaca, pomažu im i pripadnici Hrvatske vojske. Stigli su u pomoć i vatrogasci iz Zagreba i Karlovca.

U fotogaleriji pogledajte razmjere vatrene stihije koja je na putu prema Splitu gutala sve pred sobom, a vatrogasci su nadljudskim naporima pokušavali spasiti kuće u Žrnovnici, Korešnici i Mravincima. 

Sve o požaru koji je ušao u Split pročitajte OVDJE.