Požar koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak planuo u blizini Omiša, tijekom dana se širio potpomognut jakim vjetrom prema Splitu. Na putu je poharao nekoliko naseljenih mjesta. Stradala je Žrnovnica, Korešnica i Mravinci, gdje su gorjele kuće i automobili.


Jučerašnji dan u Dalmaciji su obilježili brojni požari, u kojima je izgorjelo i nekoliko kuća, a u jednom je trenutku ugrožen bio i Split. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Ivan Kovačević kaže da vatra više ne prijeti kućama, ali da nije ništa gotovo jer još ima izdimljavanja.

Vezani članci Mito, ilustracija Istraga protiv splitskog kardiokirurga: Osumnjičen za odgađanje operacije dok ne dobije novac od obitelji Policija, ilustracija U Splitu noćas gorio Mercedes, policija privele dvije osobe

U gašenju požara od 6:15h pomaže i jedan kanader, a stigla su i dva air tractora. Podsjetimo, zbog bure kanaderi jučer nisu mogli pomagati u gašenju.

U sanaciji požarišta sudjeluje više stotina vatrogasaca, pomažu im i pripadnici Hrvatske vojske. Stigli su u pomoć i vatrogasci iz Zagreba i Karlovca.

U fotogaleriji pogledajte razmjere vatrene stihije koja je na putu prema Splitu gutala sve pred sobom, a vatrogasci su nadljudskim naporima pokušavali spasiti kuće u Žrnovnici, Korešnici i Mravincima. 

Sve o požaru koji je ušao u Split pročitajte OVDJE.