Požar koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak planuo u blizini Omiša, tijekom dana se širio potpomognut jakim vjetrom prema Splitu. Na putu je poharao nekoliko naseljenih mjesta. Stradala je Žrnovnica, Korešnica i Mravinci, gdje su gorjele kuće i automobili.


Jučerašnji dan u Dalmaciji su obilježili brojni požari, u kojima je izgorjelo i nekoliko kuća, a u jednom je trenutku ugrožen bio i Split. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split Ivan Kovačević kaže da vatra više ne prijeti kućama, ali da nije ništa gotovo jer još ima izdimljavanja.

Vezani članci Zapalio se stan u zgradi u Puli - 4 Zapalio se stan na četvrtom katu zgrade u Puli, šikljao gusti dim: ''Čula sam neko pucketanje čudno i odmah izašla na balkon'' Politčke predstave i simbolične odštete (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Simbolične odštete za imovinu izgorjelu u paklenom požaru kod Splita: "Bojimo se da će tako biti i na Pelješcu"

U gašenju požara od 6:15h pomaže i jedan kanader, a stigla su i dva air tractora. Podsjetimo, zbog bure kanaderi jučer nisu mogli pomagati u gašenju.

U sanaciji požarišta sudjeluje više stotina vatrogasaca, pomažu im i pripadnici Hrvatske vojske. Stigli su u pomoć i vatrogasci iz Zagreba i Karlovca.

U fotogaleriji pogledajte razmjere vatrene stihije koja je na putu prema Splitu gutala sve pred sobom, a vatrogasci su nadljudskim naporima pokušavali spasiti kuće u Žrnovnici, Korešnici i Mravincima. 

Sve o požaru koji je ušao u Split pročitajte OVDJE.