Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujući arsenal

FOTO Zapljenjene puške, bombe, prigušivači, streljivo, minobacači...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom travnja u šibenska policija provela je dva odvojena kriminalistička istraživanja tijekom kojih je kod osumnjičenih pronađena i oduzeta znatna količina oružja i eksplozivnih tvari, koje su neovlašteno posjedovali, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, osumnjičenim za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te prilikom  pretrage obiteljske kuće, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno izručio tri puške, osam pripadajućih spremnika i 590 komada raznog streljiva. Osumnjičani je oružje neovlašteno posjedovao.

Pročitajte i ovo Zapljena u Trogiru Podiguta optužnica Velika zapljena amfetamina u Trogiru: Uhićeni 52-godišnjak uz sebe imao i pištolj Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu''

Naknadno su je oduzete još šest komada lovačkog oružja i 115 komada pripadajućeg streljiva koje je osumnjičeni legalno posjedovao.

'Uvijek mi se činilo da se to događa nekom drugom, sve dok se meni nije dogodilo'

Kriminalistički istraživanjem je utvrđeno da je 39-godišnjak početkom prošle godine u dva navrata dvojici talijanskih državljana prodao jednu automatsku pušku, pištolj s prigušivačem i više spremnika sa streljivom. Od kud mu oružje, ne zna se. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, javljeno je iz Policijske uprave šibensko - kninske.

Šibenska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, koji je osumnjičen za isto kazneno djelo, odnosno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon pretresa obiteljske kuće osumnjičenog, zaplijenjeno je šest pušaka, od kojih dvije zračne, tri pištolja, 44 komada ručnih bombi, po četiri tromblonske trenutne mine i protupješadijske, prigušivač za automatsku pušku, preko 4 000 komada raznog streljiva, dva osnovna punjenja za minobacač i 20 komada raznih okvira za streljivo, a što sve je osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Pronađeno oružje je pohranjeno u skladište policije do uništenja, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene