Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ročište u 13 sati

Tužitelj traži istražni zatvor za sve osim za Đuru Horvata: Poznat i razlog

Đuro Horvat odlazi s istražiteljima
Đuro Horvat odlazi s istražiteljima Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Ured europskog javnog tužitelja zatražio je zatvor za četvero osumnjičenih zbog projekta izgradnje sortirnice. Za osumnjičenog Đuru Horvata zatvor nije zatražen zbog njegove dobi.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) nakon pokretanja jučerašnje akcije izvijestio je da se provjeravaju sumnje da je petero uhićenih počinilo kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru izgradnje sortirnice u Mihačevoj dragi.

EPPO je nakon ispitivanja zatražio zatvor za četvero osumnjičenih, ali ne i za 80-godišnjeg Đuru Horvata, i to, kako doznaje N1, zbog njegove dobi. Ročište na sudu zakazano je za 13 sati te će se na njemu odlučivati o pritvoru.

Pročitajte i ovo Ante Župić Velika istraga Odvjetnik Đure Horvata o optužbama europskog tužitelja: "Ne vidim uopće potrebu za namještanjem natječaja"

Podsjetimo, za namještanje natječaja osumnjičeni su bivša pročelnica riječkog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, savjetnik za kapitalne investicije u Odjelu za komunalni sustav Eddy Ropac, direktorica riječke Čistoće Jasna Kukuljan, direktor međimurske tvrtke Tehnix Đuro Horvat i Darko Žagar iz čakovečke tvrtke Žagar koja je izvela projektiranje i projektantski nadzor.

Istražitelji sumnjaju da je Horvatova tvrtka Tehnix posao dobila na namještenom natječaju. Sumnja se da je projekt – koji je Europska unija s financirala s 31 milijunom kuna – ukupno vrijedan oko 37 milijuna kuna, preplaćen za pola milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene