Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle žestoke kritike

Bura zbog uvođenja cjelodnevne nastave: "Ne želim dijete prepustiti sustavu"

Aktualno Galerija Cjelodnevna nastava - 1 Cjelodnevna nastava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Cjelodnevna nastava - 2 Cjelodnevna nastava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Cjelodnevna nastava - 3 Cjelodnevna nastava - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Cjelodnevna nastava - 4 Galerija 1/4 >>
Na internetskoj stranici javnog savjetovanja digla se bura i to zbog cjelodnevne nastave u osnovnim školama. Ni roditelji ni nastavnici koji ondje ostavljaju svoje komentare i primjedbe nisu zadovoljni planom ministra obrazovanja Radovana Fuchsa. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Program cjelodnevne nastave počinje iduće godine, ali u 50 škola koje se same prijave. Roditelji su dobili upitnik za izjašnjavanje. Školama koje pristanu ide 300.000 eura poticaja, a ravnateljima 25 posto veća plaća. U tijeku je javno savjetovanje na kojem je dosad prikupljeno više od 1000 komentara uglavnom nezadovoljnih roditelja i nastavnika.

"Ne želim dijete prepustiti sustavu da ga uništi. Sa druge strane, ne želim nastavnicima dodatno opterećenje posla za bijedu za koju rade", jedan je od komentara.

Pročitajte i ovo Školska nastava, ilustracija - 5 Nema mira Nižu se reakcije na Fuchsovo gostovanje u Dnevniku Nove TV: "Nas nitko nije ništa pitao"

Čak i da se dogovore, za većinu škola ni prijava trenutačno nije izvediva jer je prvi uvjet nastava u jednoj smjeni. Saborska oporba zbog toga proziva ministra obrazovanja Radovana Fuchsa.

"Zagreb, Split i Rijeka imaju 10 osnovnih škola. Naša tri predivna grada imaju 10 škola koje su spremna za cjelodnevnu nastavu jer nastavu imaju u jednoj smjeni", rekao je Mostov Marin Miletić.

"Ono što nam treba je jednosmjenska nastava i mogućnost da sva djeca imaju produženi boravak u cijeloj Hrvatskoj kako bi se njihov školski dan uskladio s radnim vremenom njihovih roditelja", rekla je Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Cjelodnevna nastava Fuchs otkrio koliko će rasti plaće učitelja: "Radit će isti nastavnici, a nakon 14 sati u školi će ostati samo učenici koji to žele"

Produženi boravak ili cjelodnevna nastava – u obrazovni sustav trebat će itekako uložiti.

Više o ovoj priči i reakcijama roditelja na najavljenu promjenu možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene