Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lobiranja u punom jeku

Europska unija do kraja rujna će odlučiti o financiranju Pelješkog mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija do kraja rujna objavit će rezultate o Pelješkom mostu i otkriti hoće li ga financirati.

Zastupnici iz triju različitih stranaka, HDZ-a, SDP-a, i HSP-a dr. Ante Starčević, povjereniku za regionalnu politiku Johannesu Hahnu pokazali su da u Hrvatskoj zaista postoji političko zajedništvo oko mosta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što zapravo oni rade? Važnost Europskog parlamenta Slika nije dostupna EK odlučuje Pelješki most ipak je najbolje rješenje?!

Njihov je cilj bio povjereniku srenuti pozornost na to koliko je važna teritorijalna cjelovitost jer se više ne radi samo o teritoriju Hrvatske nego i EU.

>>Što će biti s Pelješkim mostom?

''Mi smo shvatili ovaj sastanak kao još jedno lobiranje za projekt Pelješkog mosta. Sam povjerenik, naravno, očekuje rezultate studije. Nada se najboljem rješenju i on će se prikloniti onom rješenju koje bude najbolje, najekonomičnije i koje bude u skladu s europskim pravilima'', rekla je Dubravka Šuica, hrvatska zastupnica u europskom parlamentu.

Njezini će se rezulatati znati krajem rujna. Inače, povjerenik Hahn voli jedrenje, a upućeni kažu da je bio u Hrvatskoj na jedrenju i da je jako upućen u povezivanje hrvatskog juga. No, studija isplativosti koja se čeka, odredit će i hoće li Hrvatska za njega dobiti novac ili ne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene