Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar na nesreću

EKSKLUZIVNO Pilot MiG-a 'kockice': Prava je sreća da nitko nije bio iza...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjih poteškoća na MiG-u iznad Zagreba kojem je tijekom leta otpala pilotska kabina, započela je istraga, a pilot Ivan Selak dao je ekskluzivni intervju za Novu TV.

'Odmah nakon polijetanja bila je eksplozija na zrakoplovu, zanošenje, vrlo neugodne vibracije. Pomislio sam da je eksplodirao motor, imao sam veliku količinu dima i prašine u kabini', rekao je brigadir Selak.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

U zraku i sa zadnjom pilotskom kabinom u plamenu, brigadir Ivan Selak nije previše razmišljao. Sve se odigravalo u nekoliko sekundi. 'Nisam znao što se dogodilo, nemate vremena za to. Stigao sam baciti oko iza i vidio sam da dijelovi aviona vire van. Zaista je prava sreća da nitko nije bio iza', dodao je Selak.

Kabina se rasprsnula, poklopac odletio. On nije paničario. 'Posao mi je da ostanem pribran, 850 km/h je bila brzina zrakoplova. Ne vidim nikakvo herojstvo i junaštvo što se sad od toga radi. Plaćen sam za to da se snađem', rekao je našoj novinarki Selak.

>> Nevjerojatno: Na probnom letu MIG-a Kockice otpala pilotska kabina!

Nakon svega, jedan od najiskusnijih hrvatskih pilota u šali odmahuje rukom. 'Ja se zezam i kažem, gledajte, pa nitko nije pucao na mene! A sastavit će se druga kabina u čemu je problem', u šali će Selak.

Popularna 'kockica' odavno je pred zasluženom mirovinom. Zrakoplov proizveden davne '74., uredno je pregledan prije bizarne nesreće. Pilot Selak, dva je puta probno letio na MiG-u. No, što je i kako pošlo po zlu na tom drugom letu, je li kabina bila pogrešno zatvorena ili je riječ o tehničkom kvaru - pitanja su na koja odgovore traži pokrenuta istraga.

U hangarima u kojima je MIG strogo čuvan, zatekli smo istražitelje. Dok se uzroku nesreće nagađa, resorni ministar poručuje - na korak smo do rješenja u zrakoplovstvu. No, debelo kasnimo. 'Meni je žao što se čekalo 8 godina', rekao je ministar Kotromanović.

'Mi sad moramo žuriti. razgovaramo i tražimo ono što je za nas
najbolje, najrentabilnije i najjeftinije s obzirom na stanje s financijama. Ja bih volio da mogu kupiti nove, dodao je ministar. No, nedostatak novca i loše stanje državne blagajne koči i ministrove ambicije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene