Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasila se

Na uhićenje Damira Škare reagirali iz Ureda predsjednice: ''Svaka žena treba prijaviti nasilje''

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Nakon uhićenja Damira Škare koji čeka odluku o eventualnom zadržavanju u istražnom zatvoru, oglasili su se iz Ureda predsjednice.

''Predsjednica uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko i svako drugo nasilje'', poručili su s Pantovčaka.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Slika nije dostupna nakon prijave za silovanje Forum žena SDP-a traži od Predsjednice da se ogradi od Damira Škare: ''Ne bi je trebao spriječiti srdačan odnos s njim''

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, potvrđeno je za DNEVNIK.hr, očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija. ''Predsjednica potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja'', poručili su.

Na društvenim mrežama i u stvarnom životu Damir Škaro ističe dobre odnose s premijerom i Predsjednicom, koja mu je čak pisala recenziju knjige.

Forum žena SDP-a apelirao je na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović da se žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare.

''Prema našem mišljenju, vrlo je važno da i kao žena, ali i predsjednica države, pošalje snažnu poruku u kojoj oštro osuđuje takav čin i pokaže stav kako seksualno zlostavljanje žena, kao i svako drugo zlostavljanje, treba biti oštro sankcionirano te kako je zadaća cijelog društva da se protiv nasilja nad ženama bori svim sredstvima'', priopćili su. Smatraju da je u takvoj reakciji ''ne bi trebao spriječiti blizak i iz dostupnih informacija vidljiv srdačan odnos s Damirom Škarom''.

Nasilje osudila i ministrica obitelji

"Najoštrije osuđujem svaki oblik i vrstu nasilja, osobito ako se radi o seksualnom nasilju, nasilju nad ženama, djecom i svim ranjivim skupinama", rekla je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković

Dodala je kako očekuje da institucije odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje.

Poslala je i poruku svim ženama koje trpe nasilje. "Ohrabrujem ih i želim da svaki takav slučaj prijave", kazala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene