Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Triježnjenje u policiji, pa obrada

Zagreb: Htjeli zapaliti srpsku zastavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela dvojicu počinitelja koji su u 23,20 sati iznijeli zastavu Republike Srbije iz šatora na Trgu bana Jelačića i pokušali je zapaliti kod Manduševca, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Dvojica pijanih mušakraca, koji su sinoć u šatoru na Trgu bana Jelačića, u kojem se prate utakmice Svjetskog rukometnog provestva, pokušali zapaliti zastavu Republike Srbije, trijezne se u policiji nakon čega će nad njima biti provedena obrada. Zatavu je sa stropa, gdje je visjela sa zastavama ostalih zemalja sudionica Prvenstva, skinuo 23-godišnji M.C. i, zajedno s 32-godišnjim T.K., pokušao zapaliti upaljačem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pridružio se branitelj iz Šibenika Nastavlja se štrajk glađu branitelja: Idemo do kraja Slika nije dostupna Trg napokon dobio urbani štih Jinxi i TBF urbanom svirkom ugrijali duh promrzlih zagrepčana

U tome ih je spriječio zaštitar, koji ih je izbacio iz šatora, a kad su isto pokušali učiniti i na središnjem zagrebačkom trgu, zaustavili su ih policajci koji su ih i priveli. Obojica su bili pijani. Kod 23-godišnjaka je utvđeno 0,94 promila alkohola u krvi, a kod 32-godišnjaka 1,99 promila alkohola u krvi. Smješteni su u posebne prostorije do otrežnjenja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. 

Ovaj je incident još jedan u nizu nasilničkih ponašanja prema gostujućim reprezentacijama na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj.

>> 'Imam ranu od 10 centimetara na glavi'

>> Skandal u Zadru: Zastave skinute zbog pritužbi građana

>> Oštećeno vozilo srpskih oznaka

>> Lažno dojavili o bombi u hotelu rukometaša zbog vlastite promocije?!

Podsjetimo, trojica muškaraca zatečeni su u petak na parkiralištu zadarskoga hotela 'Funimation' gdje je kamenjem oštećeno parkirano osobno vozilo srpskih registracijskih oznaka. U istom je gradu policiji dojavljeno da je u hotelu Kolovare postavljena bomba. U tom su hotelu smješteni svi rukometaši koji su u Zadar stigli kako bi sudjelovali u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva. Također u Zadru, skinute su  zastava sudionica Rukometnog prvenstva s Narodnog trga po direktivi samog gradonačelnika Živka Kolege, a jučer je 42-godišnji Kole Popovski, navijač makedonske rukometne reprezentacije, pretučen je dok je sa prijateljima, kako je rekao, šetao Zadrom nakon večere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene