Mjesto eksplozije (Foto: Pixsell)
Mjesto eksplozije (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Jedno dijete zadobilo je teže, a još jedno lakše ozljede nakon aktiviranja eksplozivne naprave u utorak u Kistanjama, a djeca su i dalje na liječenju u kninskoj bolnici, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji.


Kako je izvijestila šibenska policija nakon obavljenog očevida, djeca su u utorak oko 13,20 sati tijekom igre u šumi u blizini svoje stambene zgrade pronašli odbačenu ručnu bombu Breda M35, takozvanu Talijanku, zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Vezani članci Zašto djeca plaču? Roditelji na rubu živaca podijelili zašto im djeca plaču i nasmijali ljude diljem svijeta Mali šminkeri Dopustili klincima da ih našminkaju, nered će morati čistiti još satima

Nakon toga, djeca su ručnom bombom udarala o vanjski zid stare devastirane napuštene kuće u blizini zgrade općine u Kistanjama pa je došlo do eksplozije u kojoj su ozlijeđeni.

O ovom događaju policija će izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo u Šibeniku.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor kazala je da policijski službenici redovno provode akcije 'Manje oružja, manje tragedije', a s obzirom na ovaj događaj u osnovnoj školi Kistanje bit će provedena preventivna akcija kako bi djeci ukazali na opasnost i dali upute što napraviti u slučaju pronalaska nepoznatih predmeta. (Hina)