Rupe u državnom proračunu država krpa i prodajom vozila. Na bubanj idu vozila Hrvatskih šuma, Pošte, Policije, različitih ministarstava. Početne cijene od 400 do 50 tisuća kuna.

Galerija Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +0 Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr)

Nekada su služili za dostavu pošte, računa, mirovina, razglednica, poziva za sudove, a danas ih možete kupiti 10 komada za 2000 kuna.

Vezani članci Cibonin toranj Cibonin toranj u Zagrebu ima novog vlasnika Samir Hadžić Direktor Uljanika o mogućoj prodaji većinskih udjela: "Cijena koja je ponuđena govori koliko vrijedi tvrtka"

''Na dražbi je 192 vozila. Imamo osobna vozila, teretna, motocikle i čamce'', rekao je Stipe Primorac, referent prodaje.

Kupovina je po principu viđeno kupljeno. Osim na dva kotača, država se rješava i imovine koja plovi - riječ je o čamcu koji su vozili policajci, početna cijena za čamac i prikolicu je 8000 kuna.

U potrazi za dobrim vozilom i uštedama u blagajni je i načelnik općine Velika Vlado Boban: ''Nas zanima jedno dostavno vozilo za komunalni pogon, želimo uštedjeti i do sad smo kupovali sve iz oglasa''.

Na ovoj licitaciji za svakog po nešto uz automobile i motocikle tu su i kamioni, a kamion Hrvatske pošte možete kupiti po početnoj cijeni od 28.500 kuna.

''U 2017. godini prodano je ukupno 496 vozila te je u državni proračun isplaćeno 4 milijuna i 600 tisuća kuna. Ove godine je prodano ukupno 134 vozila te je uplaćen iznos od milijuna kuna'', kaže Stipe Primorac, referent prodaje.

U luksuznoj limuzini koju smo snimili uživali su članovi uprave Hrvatske pošte. Takvih je limuzina nekoliko na ovoj dražbi, a početna cijena je 50 tisuća kuna. Za licitaciju treba platiti 10 posto početne cijene. Ako i ostanete bez ulova, nakon dražbe, polog se vraća.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju