Država rasprodaje dio voznog parka koji su rashodovali ministarstva, agencije i tvrtke, a javna dražba bit će održana u subotu, 30. lipnja u Zagrebu.

Galerija


Tvrtka TRCZ organizira javnu licitaciju za 192 vozila koja su do sada koristila državna tijela i javne tvrtke, a među ostalim, bit će ponuđena vozila MUP-a, Hrvatskih šuma, Hrvatske pošte, ministarstava poljoprivrede i hrvatskih branitelja, HAC-a…

Neka vozila prodaju se po početnoj cijeni već od 400 i 600 kuna. Doduše, nije navedeno jesu li u voznom stanju.

Na popisu državnih vozila za koja će se moći licitirati nalaze se APN-ci Pošte, a početna cijena za 10 komada je 3000 kuna. Prodaju se i dostavna vozila Pošte, kamioni i radni strojevi HAC-a, no ima tu i limuzina u kojima se možda vozio i koji ministar. Najskuplji automobili koji se prodaju jesu četiri Audija A6 iz 2009. godine po početnoj cijeni od 50.000 kuna. U ponudi je i gliser Chrysler s prikolicom s početnom cijenom od 8000 kuna, koji će možda dobro doći nekome za ljetnu sezonu.

Javna dražba bit će održana 30. lipnja u prostoru Narodnog sveučilišta Sesvete s početkom u 9 sati. Sva vozila, navode u TRCZ-u, mogu se pregledati 28. i 29. lipnja od 10:00 do 14:00 sati na lokaciji Sesvete, Slatinska 7, skladište TRCZ automobila. 

Popis i fotografije vozila ponuđenih na dražbi mogu se vidjeti na internetskoj stranici www.trcz.hr.

Svi zainteresirani da bi sudjelovali u dražbi moraju uplatiti 10 % vrijednosti početne cijene određenog vozila za koje se natječu. Tijekom dražbe iznosi se podižu prema pojedinačnim mogućnostima, dok je najmanji mogući iznos za podizanje iznosa 200 kuna.