Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić optužio je danas glavnog urednika Večernjeg lista Miljenka Manjkasa da je, pod pritiskom premijera Ive Sanadera, odbio u tom listu objaviti već napisani intervju s Branimirom Glavašom, dok je Manjkas dbacio Drmićeve optužbe ustvrdivši da nikakvih pritisaka iz vlasti nije bilo.


"Apsolutno nikakvih pritisaka iz vlasti za neobjavljivanje tog
intervjua nije bilo, a jučer sam, kako je i ranije bilo dogovoreno nazvao Drmića i rekao mu zašto intervju neće biti objavljen.

Vezani članci Princeza Diana i princ Charles Konačno prikazana Dianina reakcija na Charlesov komentar je li zaljubljen u nju, i 40 godina kasnije ostavlja bez teksta Meghan Markle i princ Harry U javnost procurio dokument koji jasno dokazuje da je Meghan Markle lagala o vjenčanju s princem Harryjem

Naime, u konzultacijama s odvjetnicima odlučili smo da intervju nećemo objaviti barem ne još dok ne ispunimo preduvjete za objavljivanje i to sam rekao i Drmiću", izjavio Hini Manjkas.

Na konferenciji za novinare na kojoj je podijelio Glavašev intervju
Drmić je naveo da se jučer čuo s Manjkasom. Rekao mi je da intervju ne može biti objavljen, uz obrazloženje da Večernjak nije uspio doći do istražnog suca Zdenka Posavca, koji vodi istragu protiv Glavaša, kako bi se s njim konzultirao bi li objavom intervjua bio prekršen zakon, rekao je Drmić. Večernji list već je nezakonito objavio Glavaševu medicinsku dokumentaciju, a danas se boji protuzakonite objave intervjua, dodao je Drmić.

Istaknuo je da su Manjkas i Večernji list inzistirali na intervjuu, da
je Glavaš, iako izmučen štrajkom glađu, tijekom prošloga vikenda pristao odgovoriti na dostavljena pitanja.

Glavaš u intervjuu kojega je Drmić podijelio novinarima među ostalim kaže da ne štrajka glađu kako bi umro, već da prosvjeduje zbog nepravde koju mu, tvrdi, nanosi HDZ-ova vlast na čelu sa Sanaderom, te zbog kriminalizacije branitelja i Domovinskog rata, a ustraje u tvrdnji da su kazneni postupci protiv njega politički motivirani.

Također govori i o svom sudjelovanju u navodnim izbornim prijevarama na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.