Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drmić optužio Večernjak za neobjavljivanje Glavaševog intervjua

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić optužio je danas glavnog urednika Večernjeg lista Miljenka Manjkasa da je, pod pritiskom premijera Ive Sanadera, odbio u tom listu objaviti već napisani intervju s Branimirom Glavašom, dok je Manjkas dbacio Drmićeve optužbe ustvrdivši da nikakvih pritisaka iz vlasti nije bilo.

"Apsolutno nikakvih pritisaka iz vlasti za neobjavljivanje tog
intervjua nije bilo, a jučer sam, kako je i ranije bilo dogovoreno nazvao Drmića i rekao mu zašto intervju neće biti objavljen.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve"

Naime, u konzultacijama s odvjetnicima odlučili smo da intervju nećemo objaviti barem ne još dok ne ispunimo preduvjete za objavljivanje i to sam rekao i Drmiću", izjavio Hini Manjkas.

Na konferenciji za novinare na kojoj je podijelio Glavašev intervju
Drmić je naveo da se jučer čuo s Manjkasom. Rekao mi je da intervju ne može biti objavljen, uz obrazloženje da Večernjak nije uspio doći do istražnog suca Zdenka Posavca, koji vodi istragu protiv Glavaša, kako bi se s njim konzultirao bi li objavom intervjua bio prekršen zakon, rekao je Drmić. Večernji list već je nezakonito objavio Glavaševu medicinsku dokumentaciju, a danas se boji protuzakonite objave intervjua, dodao je Drmić.

Istaknuo je da su Manjkas i Večernji list inzistirali na intervjuu, da
je Glavaš, iako izmučen štrajkom glađu, tijekom prošloga vikenda pristao odgovoriti na dostavljena pitanja.

Glavaš u intervjuu kojega je Drmić podijelio novinarima među ostalim kaže da ne štrajka glađu kako bi umro, već da prosvjeduje zbog nepravde koju mu, tvrdi, nanosi HDZ-ova vlast na čelu sa Sanaderom, te zbog kriminalizacije branitelja i Domovinskog rata, a ustraje u tvrdnji da su kazneni postupci protiv njega politički motivirani.

Također govori i o svom sudjelovanju u navodnim izbornim prijevarama na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene