Dr. Andro Tripković o Oliveru Dragojeviću (Foto: Dnevnik.hr)
Dr. Andro Tripković o Oliveru Dragojeviću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Split je priredio veličanstven ispraćaj za Olivera Dragojevića na koji je došlo nekoliko tisuća ljudi. Legendarni pjevač bit će pokopan u srijedu, u svojoj rodnoj Veloj Luci. Na ispraćaju je bio i njegov prijatelj dr. Andro Tripković.


''Oliver me prati cijeli život, pa sam i ja njega došao ispratiti na ovaj dan premda sam na godišnjem i izvan Splita. Nešto što će vjerojatno biti jedna simpatična anegdota, davno, prije 10, 15 godina imao sam priliku operirati Olivera, u jednoj ne baš hitnoj operaciji. Posebno je bilo to što je Oliver budeći se iz narkoze, pa dobrih deset minuta, nama pjevao svoj bogati repertoar, čime nas je zaista zatekao i to je ostalo nezaboravno'', priča svoje doživljaje s Oliverom dr. Andro Tripković, kirurg iz KBC-a Split.

Da, Oliver se zaista pokazao kao jedan jednostavan, skroman čovjek koji je zapravo dio nas, a opet iz te mase je iskakao tim svojim silnim talentom i tim načinom prenošenja emocija?

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Kod Splita izboden mladić (29), hitno je prevezen u bolnicu Petarda, ilustracija Djetetu (10) petarda koju mu je dao otac eksplodirala u ruci, policija apelira na roditelje

''S puno emocija mogao bih reći da od 'Picaferaja', preko 'Galeba' i 'Cesarice' on je sebi otvarao vrata raja i mi ga na tom putu sada pratimo.''

Split je kao grad u kulturnom, pa rekao bih i u civilizacijskom smislu izgubio jako puno izgubivši Olivera?

''Beskrajno puno, rekao bih nenadoknadivo. Bit će puno sličnih, ali nitko kao Oliver. Zauvijek.''

Proglašen je i počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije. Što mislite, kako će se njegovi sugrađani sjećati svoga velikana?

Pa kao i do sada, svakodnevno će nam oplemenjivati i bogatiti dan svojim predivnim pjesmama, od kojih svaka šalje svoju poruku, životnu, toplu i iskrenu. Hvala, Olivere, volimo te svi.

PROČITAJTE I OVO:

UŽIVO Posljednji ispraćaj glazbene legende: Tisuće ljudi u tužnoj povorci uz neprekidan pljesak prate Olivera, uz lijes se izmjenjuju Doris, Grašo, Huljić, Gibonni...

On je Oliveru napisao više od 60 pjesama: ''Meni je čast što sam živio kad i Oliver, on je svemu dao dušu''

Obiteljski prijatelj fra Stipica Grgat: ''Oliver je bio vrlo jednostavan, samozatajan, jedna djetinja duša''

Ova anegdota svjedoči koliko je Oliver bio jednostavan i skroman: "Taj trenutak nikada neću zaboraviti"

Vela Luka čeka Olivera: Važne informacije za sve koji voljenom glazbeniku žele odati počast u njegovu gradu